Bivanje

Nova subvencionirana vozovnica z neomejenimi vožnjami po vsej državi

V študijskem letu 2021/22 prihaja nova subvencionirana vozovnica Slovenija, ki bo veljala za vse linije javnega potniškega prometa. Omogočala bo neomejeno število voženj po vsej državi.

Vozovnica, s katero boš lahko potoval po vsej Sloveniji

Z novim študijskim letom Ministrstvo za infrastrukturo uvaja možnost pridobitve nove vozovnice Slovenija za vse upravičence subvencioniranega prevoza.

Mesečne, polletne in letne relacijske vozovnice nadomešča nova vozovnica, ki je veljavna za vse linije javnega potniškega prometa v Republiki Sloveniji in ne le na relaciji med krajem bivališča in krajem izobraževanja, kot doslej. Ta omogoča neomejeno število voženj na celotnem območju Republike Slovenije. Na voljo sta mesečna (ki stane 25 EUR) ali letna vozovnica (200 EUR), ki bo po novem tudi za dijake in študente veljavna 12 mesecev.

Subvencionirana vozovnica za mestni potniški promet je, enako kot doslej, dijakom in študentom na voljo ločeno.

Še vedno lahko kupiš 10 voženj, ne pa več polletne

V veljavi pa še vedno ostaja vozovnica za 10 voženj na mesec, katere cena ostaja 20 EUR oziroma 160 evrov v primeru nakupa letne vozovnice. V primeru dokupa še mestne vozovnice ostajajo cene enako kot sedaj, vsa doplačila pa je možno kupiti tudi za 10 mesecev (namesto 9 kot je bilo do sedaj).

Letne vozovnice bodo za študente veljavne od 1. 10. do 30. 9. tekočega študijskega leta, torej 12 mesecev. Na voljo pa več ne bo polletnih vozovnic, temveč le še mesečne in letne.

ŠOS
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button