Življenjski slog

Nič več seksa v študentskih domovih

Hrana na bone, (ne)pozabne torkove zabave in priložnostni seks v študentski sobi so vrhunci vsakega, ki izkusi obštudijsko študentsko življenje. Ali bo covid-19 uničil skoraj vse to, predvsem seks?

Če ne danes in jutri, se v ponedeljek skoraj zagotovo v študentske domove vrne vrvež, ki je tam manjkal slaba pol leta. Študente, predvsem stare bajte, bo spremljal občutek zmedenosti, ker bo vse drugače kot pa je bilo še ne tako daleč nazaj. Vsega pa je kriv nov koronavirus. Nošenje maske v skupnih prostorih, prezgodnje zaprtje nočnih klubov, zelo čudna predavanja … Le kako naj človek spozna nekoga novega? Ali bo zaradi vsega tega priložnostni seks oz. seks za eno noč izumrl?

Študentje, v ne tako daljni zgodovino so vedno bili gonilo napredne miselnosti, se bodo znašli. Na voljo je kar nekaj sodobne tehnologije, ki omogoča dogovorjen priložnostni seks. Naj vzdigne roko tista oseba, ki še ni bila na Tinderju. Novi koronavirus torej ni ovira za spolne užitke. Vsekakor pa bodo študenti k temu pristopali drugače, kot pa so to počeli prej. Strah (upravičen ali ne, to prepuščamo vsakemu posamezniku) je prisoten, zato se bo vsak poskušal zaščititi nekako drugače, kot le s kondomom. Ne bi bilo slabo, da med enim in drugim partnerjem preteče vsaj 10 dni. Sebe s tem sicer ne boste povsem zaščitili, boste pa vedeli ali ste v primeru okužbe virus prenesli na tisto dotično osebo.

Kaj se bo zgodilo, ko se vrnejo (pohotni) študenti?

Nič več seksa, študenti, študentski domovi, mladi, seks, bivanje, kamrica,

Priložnostni seks je vedno bil del procesa visokošolske izobrazbe. Na novi lokaciji (tj. visokošolsko središče) se zbere veliko mladih, ki nimajo neposrednega nadzora staršev in policijske ure. K temu dodajmo bivanje v študentskem domu in uživanje alkohola. Ne gre drugače kot pa, da tako dobimo popoln koktajl za seks za eno noč. Nečesa se namreč moramo zavedati. Mladi so bili zaprti kar nekaj mesecev in ta čas so preživljali s starši. Vlada RS je za mesec in pol skrajšala dopustovanje na hrvaški obali. Poleg tega pa je omejila klubsko nočno življenje. Ali sploh lahko pričakujemo kaj drugega kot množične skoke pod rjuhe?

NIJZ je izdala ukrepe, ki se jih študentski domovi morajo držati. O tem smo na Dostop.si že poročali. Zakaj ne bo več toliko priložnostnega seksa v študentskih domovih gre pripisati tudi temu, da so prepovedani obiski in nočitve nestanovalcev. Vsi pa vemo kaj to pomeni. Vsaka stara bajta lahko pove, da je spanje z osebo iz študenta, še posebej iz istega nadstropja, odsvetovano. To je namreč znalo zakomplicirati stvari pri nadaljnjem bivanju. Z novim koronavirusom pa lahko pridejo tudi novi trendi glede seksa v študentskih domovih. Po novem bo torej lahko povsem normalno imeti le enega partnerja za seks.

Kako spoznavati nove osebe?

Nič več seksa, študenti, študentski domovi, mladi, seks, bivanje, kamrica,

Pred novim koronavirusom je (za mnoge) bilo spoznavanje in posledičen skok pod rjuhe, en ustaljen proces. Okvirno je šlo tako: pijača, ogovarjanje, ples, malce ‘muckanja’ in potem sta se že odpravila proti študentskemu domu. Po novem bo k tem korakom (in še katerim, ki jih zdaj nismo našteli) potrebno dodati še enega. Govora je o vprašanju: “Ali meniš, da bi lahko imel koronavirus oz. si bil/a z osebo, ki bi ga lahko imela?” Danes je to vprašanje povsem na mestu.

Do zdaj je pri priložnostnem seksu bila skrb študentov predvsem ta, da ne dobijo spolno prenosljive bolezni in da ne pride do neželene nosečnosti. Zdaj pa se tem pridruži še strah okužbe z novim koronavirusom, ki se med študenti lahko uspešno prenaša iz naslova priložnostnega seksa. Dejstvo je, da ni bilo podanih nobenih smernic o varnem seksu med covid-19. Dejansko ne vemo kako varno seksati v teh okoliščinah. Kondom in tabletke najverjetneje niso dovolj.

Ali bo novi koronavirus prinesel konec priložnostnega seksa v študentskih domovih? Ne vemo. Študijsko leto 2020/2021 bo v vsakem primeru zelo drugačno od vseh do sedaj. Upanje, da ne bo nihče prikrajšan za spolni užitek, umre zadnje.

 

 DOSTOP.si (vir)
Unsplash

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button