Kultura

Novi sezoni Fargo in NOS4A2 bosta premierno predvajani 4. januarja

V ponedeljek, 4. januarja, bosta v Sloveniji premierno predvajani novi sezoni dveh priljubljenih serij.

Premiera druge sezone ekskluzivne AMC-jeve serije NOS4A2 bo na sporedu ob 22. uri, takoj zatem, ob 22. 45, pa sledi še premiera 4. sezone večkrat nagrajene televizijske serije Fargo.

O seriji Fargo

Dogajanje serije Fargo je postavljeno v ameriško mesto Kansas City leta 1950. Dve kriminalni združbi, ki se borita za »ameriške sanje«, sta sklenili negotov mir. Skupaj nadzirata črni trg, kjer vladajo izsiljevanje, korupcija in droge. Da bi utrdila krhko premirje, si Loy Cannon (Chris Rock), vodja črnske tolpe in šef italijanske mafije Donatello Fadda (Tommaso Ragno) predata svoja najmlajša sinova.

Ko Donatello po rutinski operaciji umre v bolnišnici, je mir med družinama ogrožen. V družini Fadda se med bratoma Jostom (Jason Schwartzman) in Gaetanom (Salvatore Esposito) razplamti boj za »nasledstvo«. Ostali moški člani Fadda klana se morajo odločiti, komu bodo sledili. Na drugi strani, Loy Cannon v notranjih trenjih družine Fadda vidi lepo priložnost za utrditev svojega položaja. Na Loyevo veliko razočaranje pa njegov najstarejši sin Lemuel (Matthew Elam) ne želi sodelovati v družinskem poslu.

Serija Fargo je prejemnica več televizijskih nagrad, med drugim nagrade Emmy, zlatega globusa, nagrade AFI in Peabody ter nagrade TCA v kategoriji t. i. miniserij. Serijo s Chrisom Rockom v glavni vlogi ustvarja in producira dobitnik Emmya ter zlatega globusa, Noah Hawley.

O seriji NOS4A2

NOS4A2
Vic Mcqueen je v novi sezoni serije NOS4A2 odločena, da dokončno uniči Charlieja Manxa. Photo Credit: Cara Howe/AMC

V seriji NOS4A2 spremljamo nadarjeno dekle Vic McQueen (Ahley Cummings), ki odkrije, da ima nadnaravno moč, da najde izgubljene stvari. Zaradi te sposobnosti je v napoto antagonistu serije Charlieju Manxu (Zachary Quinto), zapeljivemu nesmrtniku, ki se hrani z dušami otrok, kar ostane pa pušča v Christmaslandu, ledeni vasici »bogu za hrbtom«. V vasici Mankoxe domišljije je vsak dan božič, biti nesrečen pa je protizakonito. Vic si prizadeva premagati Manxa in rešiti njegove žrtve, pri tem pa poskuša ohraniti razsodnost in preprečiti, da bi se tudi sama znašla v njegovih krempljih.

Dogajanje druge sezone je postavljeno v čas osem let kasneje. Vic McQueen je še bolj odločena, da dokončno uniči Charlieja Manxa. Charlie, ki se je bil primoran soočiti s svojo lastno minljivostjo, si obupano želi maščevanja. Tokrat si za žrtev izbere osebo, ki Vic pomeni največ – njenega osemletnega sina Waynea. Vic in Charlie se tako podata v neizprosno bitko za Wayneovo dušo, v kateri sta se oba prisiljena soočiti z napakami iz preteklosti.

AMC-jeva ekskluzivna nadnaravna grozljiva serija je posneta po istoimenski svetovni knjižni uspešnici avtorja Joe Hilla iz leta 2013. Izvršna producenta serije sta Hill in Jami O’Brien (»Fear The Walking Dead«, »Hell On Wheels«). Protagonista serije sta Emmy-ev nominiranec Zachary Quinto in igralka Ashley Cummings. Med igralsko zasedbo so tudi Olafur Darri Olafsson, Virginia Kull, Ebon Moss-Bachrach in Jahkara Smith. Serija »NOS4A2« je produkcija AMC Studios v sodelovanju s televizijo Tornante.

 

 LŽ / IPPR
 AMC TV

Sorodni članki

Back to top button