Glasba

Obeta se glasbena vrnitev desetletja: Bepop!

Ugibanja je konec: ena največjih glasbenih atrakcij v zgodovini slovenske pop glasbe se vrača na sceno kot ženski trio Bepop. Tinkara, Alenka in Ana vabijo na serijo nastopov, na katerih boš lahko podoživel evforijo turneje Popstars in z njimi spet zapeli hite, kot so Moje sonce, Odpelji me, Zapleši z nami, Ne sekiraj se, Bodi Zvezda, Lokomotiva ...

Zabava. Evforija. Nostalgija.

To so prve tri asociacije Tinkare, Alenke in Ane ob omembi turneje Popstars. Če si njihov prvi veliki televizijski lov na talente, turnejo in evforijo, ki ju je spremljala, doživel v živo, veš, da je bil to zadnji val zlatih let slovenske pop muzike. Vsi, ki ste bili takrat še premladi, pa ob trenutnem spogledovanju s pop kulturo 90. in 00. let, gotovo čutite, da se tista evforija ni nikoli zares polegla. Mogoče se je le malo skrila. In zdaj se spet vrača v vsem svojem razkošju!

Odkar so se predlani po več kot desetletju vrnili iz glasbenega pokoja na odru kluba Cirkus z dvema skladbama, se je ugibalo ali se bo skupina Bepop še kdaj zares vrnila.

“No, zdaj lahko končno potrdimo, da se vračamo z daljšim programom in za več kot en nastop. Zakaj ne bi še enkrat podoživeli lepih trenutkov iz mladih let in dali priložnost, da z nami zapojejo tudi tisti, ki so našo glasbo odkrili šele v zadnjem času? Dolgo smo prepričevale tudi Simona, a njega to ne izpolnjuje več, zdaj mu je to breme, nas pa podpira in nam pomaga iz ozadja.

Spoštujemo njegovo odločitev, saj ne želimo, da bi se kdorkoli počutil neprijetno. Me pa čutimo, da moramo še nekaj narediti, vse odkar smo za en večer spet stopili na oder. Tudi s strani oboževalcev je bilo ves ta čas veliko vprašanj in želja, da se vrnemo. Ko pa so začeli klicati tudi organizatorji koncertov, nas je to dokončno prepričalo, da bi bila taka vrnitev smiselna, sploh če vse skupaj postavimo v globalni trend retromanije 90. in 00. let, ki se je končno dotaknila tudi Slovenije.”

Premiera: tam, kjer je bilo zasejano seme vrnitve

Bepop se vračajo na odre kot ženski trio. Premierno bodo nastopile 21. septembra v klubu Cirkus, kjer bodo zapele kot posebne gostje. Zapele bodo na priljubljeni seriji zabav Tutti Frutti s hiti 90. in 00. let.

Pripravi transparente, privleci s podstrešja stare Popstars majice in ne pozabi ponoviti refrenov hitov, kot so Moje sonce, Odpelji me, Lokomotiva, Ne sekiraj se

 

Gregor Zalokar / Tovarna
 Marko DELBELLO OCEPEK
ikona snemalec BEPOP

Zabava, nostalgija, popstars, cirkus, bepop
Premierno bodo zapele 21. septembra v klubu Cirkus v Ljubljani.

Sorodni članki

Back to top button