Izobraževanje

Omejitev vpisa na 89 študijskih programih – preveri svoj vpis na eVŠ

Zaključil se je izbirni postopek prvega prijavnega roka na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za študijsko leto 2022/23. Bodoči bruci lahko rezultate postopka preverijo preko portala eVŠ. Vpis sprejetih kandidatov bo na visokošolskih zavodih potekal od 25. julija do najkasneje 17. avgusta, so sporočili z ministrstva.

Kandidati za dostop do rezultatov izbirnega postopka v sistem SI-PASS na portalu eVŠ vstopajo na isti način, kot so oddali prijavo za vpis. Pod seznamom aktivnih prijav je objavljen sklep o rezultatu vsakega kandidata. Kandidati se lahko do 10. avgusta na rezultat izbirnega postopka pritožijo, prav tako preko portala eVŠ.

V prvem prijavnem roku so kandidati oddali 14.320 prijavnih vlog. Omejitev vpisa za slovenske in državljane držav EU ima 89 študijskih programov oziroma smeri, lani je imelo omejitev 96 programov.

Podatki o prostih mestih za drugi prijavni rok bodo 18. avgusta objavljeni na spletnem portalu eVŠ, spletnih straneh visokošolskih prijavno-informacijskih služb in na spletnih straneh visokošolskih zavodov.

Drugi prijavni rok avgusta

Drugi prijavni rok bo prek portala eVŠ potekal od 19. do 23. avgusta 2022. V drugem prijavnem roku se lahko na prosta vpisna mesta prijavijo kandidati, ki se niso prijavili v prvem prijavnem roku ali se niso uvrstili v nobenega od v prvi prijavi naštetih študijskih programov. Prijavijo se lahko tudi, če se niso vpisali v študijski program, v katerega so bili sprejeti v prvem prijavnem roku, oziroma so se iz njega izpisali do vključno 17. avgusta.

Bodoči študenti, ki želijo pridobiti subvencijo za subvencionirano bivanje v študentskem domu, pri zasebnikih ali v dijaškem domu, morajo prošnjo za sprejem oddati do 16. avgusta 2022 na portalu eVŠ. Vsi, ki bodo prošnjo oddali do roka, bodo uvrščeni na prvo prednostno listo. Prošnjo morajo do roka oddati tudi kandidati, ki bodo opravljali maturo v jesenskem roku, in kandidati, ki se bodo vpisali ali šele oddali prijavo za vpis na študij po roku za oddajo prošnje za bivanje.

Prošnjo za subvencionirano bivanje lahko študenti letos prvič oddajo kadarkoli do 1. junija 2023, na prvo prednostno listo pa bodo uvrščeni vsi, ki bodo prošnjo oddali do 16. avgusta.

Prošnjo za podaljšanje subvencioniranega bivanja v študentskih domovih, pri zasebnikih ali v dijaških domovih morajo študenti prav tako oddati najpozneje do 16. avgusta 2022.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button