Šport

Po dveh zmagah in porazu Slovenci v drugi del rokometnega SP z Iranom

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v skupinskem delu svetovnega prvenstva na Poljskem in Švedskem osvojila drugo mesto v skupini B. V glavnem delu tekmovanja se bo najprej v sredo, 18. januarja, v dvorani Tauron v Krakovu pomerila z Iranom, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Veselin Vujović.

Slovenci so se na prvem delu svetovnega rokometnega prvenstva znašli v skupini B s Savdsko Arabijo, močno Poljsko in olimpijskim prvakom iz Tokia Francozom. Prvi dve tekmi so Slovenci odigrali praktično brez napak, Francozi pa so bili nekoliko pretrd oreh.

Na mednarodni sceni ne preveč pomembne Savdijce so premagali za 14 golov (33:19), še lepši obraz pa so pokazali na izjemno pomembni drugi tekmi proti Poljakom (31:23). Na njej niso le pred 10.000 gledalci za devet zadetkov ukanili enega od gostiteljev svetovnega prvenstva, na domačih tleh so jim primazali zelo bolečo zaušnico in jim dokončno zaprli vrata do morebitne uvrstitve v četrtfinale.

Včeraj so zaigrali še proti šestkratnim svetovnim in trikratnim evropskim ter olimpijskim prvakom. Čeprav se naši fantje an začetku niso ustrašili Francozov, pa je tekma pokazala, da so bili nasprotniki premočni. Francija je slavila s 35:31, naši pa so osvojili drugo mesto v skupini B.

V Krakovu proti Iranu, Španiji in Črni gori

V glavni del tekmovanja v Krakov so Slovenci prenesli dve točki. Prvo tekmo bodo igrali jutri, 18. januarja, proti tretjeuvrščeni reprezentanci iz skupine A, Iranu. Dva dni kasneje jih čaka bržkone ključna tekma za preboj v četrtfinale proti Španiji, v nedeljo, 22. januarja, pa še tekma proti Črni gori. Vse tri tekme se bodo začele ob 15:30 uri.

Pred tremi tekmami v glavnem delu tekmovanja sta v skupini I v najboljšem položaju Francija in Španija. Obe imata po štiri točke, Slovenija in Črna gora po dve, Poljska in Iran pa sta brez njih.

Najboljši izbrani vrsti iz Krakova se bosta prebili v četrtfinale, ki bo 25. januarja v Gdansku.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button