Šport

Mariborčan Kevin Siggy zmagovalec virtualne formule E

Slovenski študent Kevin Siggy je konec tedna osvojil naslov svetovnega prvaka v virtualnem dirkanju formule E, poroča uradna spletna stran tekmovanja.

Kot so zapisali pri krovni zvezi (Fia), je bil Kevin Siggy razred zase tudi v velikem finalu virtualne dirke. Za nagrado pa je dobil tudi preizkus pravega dirkalnika formule E. Enaindvajsetletni Mariborčan, ki študira na Nizozemskem, je bil najboljši v virtualnem dirkanju formule E vso sezono. Po sedmih dirkah je zbral 49 točk več od drugouvrščenega Nemca Lucasa Müllerja. V velikem finalu pa je le še potrdil svoj primat.

“To je resnično, mar ne! Enostavno ne morem verjeti in ne najdem pravih besed. A zelo sem ponosen,” je dejal Kevin Siggy po zmagi.

“Uspelo mi je ohraniti mirne živce, čeprav mi je Lucas povzročil nemalo težav. Vesel sem, da mi je uspelo zadržati naslov najboljšega in komaj že čakam, da bom lahko dirkal s pravim dirkalnikom. Veselim se tudi mesta v finalu virtualnega prvenstva BMW,” je še dejal slovenski študent za spletno stran Fie.

 

 STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button