Priložnosti

Postani častnik Slovenske vojske! Šola za častnike razpisuje selekcijo

Ministrstvo za obrambo – Generalštab Slovenske vojske vabi kandidate za častnike v poklicni sestavi Slovenske vojske, kandidate za častnike v pogodbeni rezervi Slovenskevojske in kandidate za častnike pilote (štipendisti MORS) v poklicni sestavi Slovenske vojske (m/ž) na selekcijo, izbor in napotitev v 35. generacijo Šole za častnike.

Šola za najboljše v Slovenski vojski

Šola za častnike izobražuje, usposablja in oblikuje vojaške profesionalce z visokimi etičnimi merili, ki bodo kot častniki Slovenske vojske sposobni uresničevati poslanstvo Slovenske vojske doma in v tujini. Program na Šoli za častnike je osnovan na temeljni skupni vrednoti – domoljubju – in uveljavlja in krepi vojaške vrednote Slovenske vojske: čast, pogum, zvestoba, tovarištvo in predanost.

Za sprejem na Šolo za častnike moraš opraviti selekcijo.

Razpis za selekcijo za 35. generacijo Šole za častnike

Ministrstvo za obrambo – Generalštab Slovenske vojske vabi kandidate za častnike v poklicni sestavi Slovenske vojske, kandidate za častnike v pogodbeni rezervi Slovenskevojske in kandidate za častnike pilote (štipendisti MORS) v poklicni sestavi Slovenske vojske (m/ž) na selekcijo, izbor in napotitev v 35. generacijo Šole za častnike in možnost napotitve na usposabljanje na Officer Candidate School (OCS) in the Royal Academy Sandhurst. Kandidati za napotitev na OCS morajo najprej opraviti selekcijo za Šolo za častnike.

Vizija Šole za častnike je opremiti kandidate za častnike s profesionalnimi veščinami in kompetencami, ki jim bodo omogočile delovanje v zahtevnem in izzivov polnem delovnem okolju tako doma kot v tujini. Prihodnjim častnikom Slovenske vojske želi vcepiti disciplino in kolektivni duh (esprit de corps), razviti veščine voditeljstva ter zagotoviti znanje in veščine, potrebne za vzpostavitev dobrih temeljev, na katerih bodo lahko gradili svojo profesionalno vojaško kariero.

Šola za častnike med svoje prednostne naloge uvršča tudi promocijo in skrb za ugled častnikov Slovenske vojske, uveljavljanje interesov vojaških profesionalcev in krepitev častniškega etosa.

Če te zanima več, lahko preostale informacije najdeš tukaj.

Postanivojak.si
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button