KulskoTehnologija

Invictus svetovni prvaki League of Legends

League of Legends po svetu igra več kot 100 milijonov ljudi.

Več kot 20.000 ljudi je napolnilo nogometni stadion v Južni Koreji in si ogledalo finale svetovnega turnirja računalniške igre League of Legends (LoL), ki ima privržence po vsem svetu.

Težko pričakovani finale svetovnega prvenstva v igri LoL je potekal med kitajsko ekipo Invictus Gaming in vseevropsko ekipo Fnatic, zmagovalcem prve izvedbe turnirja leta 2011.

Računalniško večigralsko igrico naj bi po svetu igralo več kot 100 milijonov oboževalcev, obstaja pa tudi na ducate profesionalnih ekip, ki tekmujejo na mednarodnih tekmovanjih, katere spremlja na milijone ljudi.

Navijači so že ure pred začetkom finala okupirali nogometni stadion v Incheonu, zahodno od Seula. Organizatorji so razprodali vseh 26.000 vstopnic.

Občinstvo, med katerim so bili nekateri oblečeni v svoje najljubše like iz igre, je glasno pozdravilo šest tekmovalcev vsakega finalnega moštva, ko so se ti pojavili na glavnem odru.

Navijači so vsako potezo igralcev glasno pozdravili, računalniško bitko pa so lahko spremljali na velikih zaslonih na stadionu.

Moštvo Invictus, ki ima južnokorejskega trenerja, je v finalu nadigralo Fnaticse in zmagalo.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSTA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button