Priložnosti

Red Bullova priložnost za fotografe

Fotografi, prišel je trenutek, da postanete del Red Bull Illume 2019!

Meniš, da imaš spretne roke, ki lahko ujamejo najboljše trenutke akcijskih in pustolovskih športov? Pripravi svoj fotoaparat, Red Bull Illume 2019 se je začel!

Imaš fotografije, ki komaj čakajo, da se razkrijejo svetu?

Imaš fotografije, ki komaj čakajo, da se razkrijejo svetu? Odlično, od danes naprej so odprte Red Bull Illume Image Quest prijave. Fotografi iz vsakega kotička sveta se že pripravljajo, da postanejo del Red Bull Ilume 2019 dogodka! Tekmovanje, ki išče najboljše akcijske in pustolovske fotografije, je nazaj v večji ter boljši obliki – dodane so nove kategorije, nove priložnosti in seveda nove izzivi. Svoje najboljše fotografije lahko od danes naprej prijaviš na Red Bull Illume Image Quest 2019, prijave pa se zaprejo 31. julija.

Nove kategorije so Innovation by Sonny, Moving Image, Emerging by Red Bull Photography in Best of Instagram by SanDisk. Sveže kategorije prinašajo nove razloge za sodelovanje, ne smemo pa pozabiti na bogate nagrade, ki vsebujejo fotografsko opremo in pripomočke, ki dosegajo skupno vrednost 100.000 evrov – nagrado prejmejo zmagovalci posameznih kategorij in skupni zmagovalec.

Zmagovalci kategorij

11 zmagovalcev v različnih kategorijah bodo prejeli neverjetne nagrade; Sony ponuja Alpha A7 III fotoaparat opremljen z 24 – 105 mm F4 G objektivom. Strokovnjak za shranjevanje SanDisk nudi poseben paket sestavljen iz treh Extreme Pro Memory spominskih kartic, ustreznim čitalcem kartic in Extreme Pro Portable SSD zunanjim diskom, ki fotografom nudi najboljšo prenosljivo spominsko banko.

Nagrajeno podjetje Skylum bo priskrbelo program za obdelavo fotografij – Luminar 3 – in njihove Signature Presetse. Skylum bo za zmagovalca Creative by Skylum kategorije imel posebno nagrado; zmagovalec bo postal del Global Skylum Ambassador ekipe.

Podobno bo Red Bull Photography priskrbel zmagovalcu Emerging by Red Bull Photography kategorije, mesto na Red Bull Rising Talent fotografski delavnici. Paket vsebuje prevoz, prenočišče in ceno delavnice. To pa še ni vse. Cooph bo poskrbel, da bodo zmagovalci prejeli kakovostno fotografsko opremo in dodatke, ki bodo fotografe zaščitili in opremili za nadaljnje izzive.

Skupni zmagovalec

Skupni zmagovalec bo prejel vse že naštete nagrade, s tem ko bo zmagal v določeni kategoriji. Kot dodatno bo prejel Sony Alpha A9 fotoaparat, ki je opremljen z 24-70mm f2.8 objektivom G Master serije. Sony A9 je odličen za fotografiranje hitrih trenutkov, ki jih Red Bull Illume fotografi iščejo vsak dan; zato je to najboljša nagrada, ki jo lahko prejme zmagovalec.

SanDisk pa bo zmagovalca odpeljal na edinstveno izkušnjo: slikanje s SanDisk Extreme Team Memberjom.

Kako sodelovati?

  1. Fotografiraj neverjetne vsebine – kaj to je, je tvoja odločitev!
  2. Registriraj se in se prijavi na redbullilllume.com – vse skupaj ti vzame nekaj klikov.
  3. Izberi svojo kategorijo in sodeluj – vsako fotografijo lahko uporabiš v največ dveh kategorijah. V vsaki kategoriji lahko objaviš 10 fotografij.
  4. Naloži fotografije. Za prvi krog sta dovolj JPG in MP4 formata.
  5. Prijavi svojo fotografijo – Ko je fotografija prijavljena, je ne moreš več spreminjati.

Dobro premisli, kam boš objavil katero fotografijo: vsaka kategorija išče drugačne vsebine in ima zato različne kriterije. 50 najboljših fotografskih urednikov in digitalnih strokovnjakov bo izbralo 55 finalistov, 11 zmagovalcev v kategorijah in izglasovalo skupnega zmagovalca, ki bo razkrit na Winner’s Award Ceremony proti koncu novembra. Da smo Slovenci odlični fotografi, so dokazali že Jan Pirnat, Uroš Rojc in Samo Vidic, ki so dosegli odlične rezultate na dosedanjih Red Bull Illume tekmovanjih.

55 Red Bull Illume Image Quest 2019 finalistom se bo pridružilo 9 kandidatov iz kategorije »The Great Outdoors by Red Bull Illume«, ki so del tekmovanja EyeEm Photo Awards. S tem tudi ponosno razkrivamo novo sodelovanje s podjetjem EyeEm, ki je dalo ime kategoriji »Masterpiece by EyeEm«.

Finalisti se bodo udeležili Winner’s Award ceremonije, ki se bo odvijala novembra. Na 3 dnevnem dogodku ne bo manjkalo znanih fotografov, potekale pa bodo tudi delavnice in zabava. Finalisti bodo dobili tudi na prepoznavnosti, saj bodo njihova dela postala del Global Exhibit Toura, ki bo potoval v vse kotičke modrega planeta. Njihova dela bodo objavljena tudi v knjižni obliki.

Best of Instagram by SanDisk

Kategorija Best of Instagram by SanDisk je odprta že od februarja in bo potekala do junija. Fotografije morajo biti prispevane v prvih 14 dneh vsakega meseca. Prijave se odprejo na 1. dan v mesecu ob 00.00 in se zaprejo na 14. dan (zadnje prijave so možne 14. junija).

Da bodo Instagram fotografije veljavne, moraš na fotografiji označi @redbullillume in #rbi19submission.

Vsak mesec bo izbranih 25 najboljših fotografij, ki bodo predane javnemu glasovanju. Fotografija, ki bo prejela največje število glasov, bo okronana za zmagovalko meseca. Aprilskega zmagovalca si lahko ogledaš spodaj.

Torej kaj še čakaš, skoči na Red Bull Illume internetno stran in se prijavi! Če potrebuješ inspiracijo, pa si oglej Red Bull Illume Instagram profil in kmalu boš skakal naokoli s fotoaparatom v roki.

Srečno!

 

ikona pisec Red Bull
ikona fotograf Ulrich Grill / Red Bull Content Pool

Sorodni članki

Back to top button