PriložnostiTehnologijaZnanost

Pri svojem delu lahko uporabljaš superračunalnik – nauči se kako!

Študentom in raziskovalcem Univerze v Mariboru je pri raziskovanju na voljo in v podporo tudi dostop do sodobnih superračunalniških centrov.

Če si z uporabo superračunalnikov pri svojem delu do sedaj okleval zaradi morebitnega pomanjkanja informacij, znanja ali strokovnih kompetenc, je sedaj odlična priložnost, da jih pobližje spoznaš. Spoznaj superračunalnik in vstopi v digitalno prihodnost!

Udeležiš se lahko brezplačnih delavnic in seminarjev. Dobil boš dostop do sodobnih superračunalniških centrov v Sloveniji ­in strokovno pomoč pri uporabi programske opreme in infrastrukture. Pridobil boš uporabna znanja in strokovne kompetence, sodeloval pa boš z akademskimi in industrijskimi raziskovalci ter inženirji.

Nacionalni kompetenčni center HPC, ki deluje v sklopu Slovenskega nacionalnega superračunalniškega omrežja SLING, spodbuja uporabo superračunalniških zmogljivosti za potrebe raziskav v znanosti in industriji ter na akademskem področju.

V naslednjih mesecih bodo izvedli naslednje delavnice in seminarje (Izobraževanja SLING):

Število prostih mest za obisk delavnic, na katere se je potrebno prijaviti, je omejeno!

Pripravljajo pa tudi brezplačne treninge in druga izobraževanja, ki zajemajo tako osnove HPC-pismenosti, kot uporabo tehnologije na specifičnih področjih uporabe.

Sling

UM
UM, Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button