Dostopov božičŽivljenjski slog

Dostopov božič: 12 idej za romantična presenečenja

Praznični december je še posebej romantičen čas, v katerem lahko partnerja s preprostimi dejanji spomniš, da ti veliko pomeni. Listek z lepo mislijo, zajtrk v postelji, prost dan zanj ... Gre za čisto preproste in varčne ideje.

Praznični december je popoln čas, da svojemu partnerju posvetiš malo dodatne pozornosti in mu daš vedeti, koliko ti pomeni. To lahko storiš z nekaj čisto preprostimi romantičnimi presenečenji. Če slučajno potrebuješ idejo, smo jih zbrali 12.

Listek z lepo mislijo

Na samolepilni listek mu napiši nekaj preprostega in lepega ter listek nastavi na mesto, kjer ga bo zagotovo našel, na primer na pisalno mizo ali na najljubši stol.

Zajtrk v postelji

Žrtvuj nekaj minutk svojega poležavanja v topli postelji in mu pripravi poseben zajtrk, ki ga lahko poje v postelji. Pazi, da to ne bo na dan, ko se mu bo mudilo, da bo lahko v presenečenju primerno užival.

Izlet presenečenja

Organiziraj izlet samo za vaju. Lahko kje po Sloveniji ali pa kaj daljšega v tujini, kakor vama ustreza oziroma kakor ustreza vajinima denarnicama in urnikoma. Če tvoj partner ni pustolovska duša, ki se je pripravljena v sekundi odpraviti na pot, pa mu raje povej svoje načrte. Še vedno gre za romantično idejo, ki ga bo razveselila.

Najljubši priboljšek

Seveda gre za kakšno čokolado, bombonjero, podari mu nekaj, kar veš, da ima rad. Samo toliko, da bo vedel, da si se nanj spomnil/a.

Na božičnem sejmu v Mariboru lahko trenutno najdeš ogromno daril, ki lahko služijo kot romantična presenečenja.

Prost dan

Veš, da bo tvoj partner imel enkrat naslednji teden prost dan? Poskusi si še ti stvari organizirati tako, da boš prost/a in preživita cel dan skupaj. Tudi, če bosta cel dan poležavala, si zaslužita skupen oddih.

Ljubezensko pismo

Zapiši svoja čustva v staromodno pismo. Nič ni lepšega, kot prebrati lepe besede na staromoden način, črno na belem.

Zmenek

Malokateri pari še hodijo na organizirane zmenke. Kino, večerja, sprehod ob Dravi, naredi posebne načrte, da se bo tvoj partner počutil posebnega.

Posebna večerja

Če tvoj partner ni navajen, da mu skuhaš večerjo, jo pripravi. Če pa je to že stalna praksa, jo poskusi še dodatno začiniti. Dodaš lahko samo kakšno romantično svečko in večerja je že posebna.

Srčki po hiši/stanovanju

Iz čisto navadnih predmetov naredi obliko srca, da partnerja spomniš, da ga imaš rad/a.

Spremeni čisto vsakodnevne predmete v nekaj romantičnega.

Večer zunaj

V prazničnem času se v Mariboru dosti dogaja. Pelji ga na koncert na Trg Leona Štuklja, v kino na ogled božičnega romantičnega filma, na drsanje ali pa samo na ogled lučk.

DIY božično darilo

Darila, ki niso kupljena, ampak narejena (do it yourself), so bolj posebna. Tukaj si lahko prebereš napotke, kako lahko narediš preprosto darilo.

Naredi njegov opravek

Sta dogovorjena, kdo v hiši počne kaj? Ali pa samo veš, da mora narediti nekaj, česar se ne veseli? Odreši ga njegove naloge in jo opravi ti.

 

Mojca KUPČIČ
Mojca KUPČIČ

Mojca Kupčič

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button