Tehnologija

Zakaj je dobro imeti aluminjasto folijo za Wi-Fi usmerjevalnikom?

Ali veš, da lahko s preprostim trikom iz aluminijaste folije izboljšaš svojo internetno povezavo? Folijo postaviš za usmerjevalnik, jo oviješ okrog in tako usmeriš signale tja, kjer jih potrebuješ. Ta nenavadni trik lahko reši tvoje težave s počasnim Wi-Fi signalom.

Zelo pogosta težava, s katero se vsi kdaj srečamo je počasen Wi-Fi signal. Kaj storiti?

Kako lahko sam izboljšaš Wi-Fi signal?

Izkazalo se je, da je izboljšanje tvojega Wi-Fi signala le eden od številnih zanimivih načinov uporabe aluminijaste folije, za katere nisi vedel. Zahvaljujoč pametni in dobri postavitvi aluminijaste folije, lahko izboljšaš svojo internetno povezavo in se znebiš nadležnega počasnega interneta.

Kako pomaga aluminijasta folija izboljšati Wi-Fi signal?

Način delovanja tega trika je preprost. Wi-Fi signali prihajajo iz antene usmerjevalnika, ki vzpostavlja povezavo s pametnim telefonom, računalnikom in drugimi povezanimi napravami. Da bi dosegli vse naprave v domu, se ti signali obnašajo kot radijski ali svetlobni valovi. Širijo se, da bi pokrili vsak razpoložljiv prostor.

Na žalost to lahko signale naredi manj učinkovite, oslabi povezavo in je eden od razlogov za počasen internet. Ne le, da pošilja Wi-Fi signale v dele doma, kjer jih ne potrebuješ, ampak lahko privede tudi do mrtvih con v določenih območjih, kjer signali ne morejo doseči ali so blokirani zaradi velikih ovir, kot so stene ali tla.

wi-fi, router, usmerjevalnik, splet
Če usmeriš signale tja, kjer jih najbolj potrebuješ, bo tam internetna povezava hitrejša.

Z namestitvijo ukrivljene aluminijaste folije okoli usmerjevalnika lahko bolj učinkovito oblikuješ tok Wi-Fi signalov. Sijoča stran aluminijaste folije bo odbila žarke, ki prihajajo iz antene, in jih usmerila na določeno mesto. Od tam naprej moraš samo prilagoditi smer ukrivljenosti folije, da usmeriš signal proti delom tvojega doma, kjer potrebuješ boljšo internetno povezavo (kot so dnevna soba, spalnica ali pisarna) ali ga usmeriš stran od mest, kjer bi bil zapravljen, kot je na primer okno.

Druge koristi uporabe aluminijaste folije

Okrepitev hitrosti Wi-Fi-ja ni edina prednost tega priročnega trika – lahko tudi izboljša tvojo spletno varnost. Z omejevanjem dosega tvojih Wi-Fi žarkov na območja, kjer jih dejansko uporabljaš, lahko zmanjšaš tveganje, da bi hekerji dostopali do signala in poskušali ukrasti tvoje podatke.

Kako uporabiti aluminijasto folijo za izboljšanje Wi-Fi signala?

  1. Vzami aluminijasto folijo in odreži kos, ki bo tako visok kot usmerjevalnik. Če ima usmerjevalnik fizično anteno, ki se razteza od zgoraj, poskrbi, da bo folija segala nekaj centimetrov nad njo.
  2. Prepogni folijo, tako da ustvariš obliko črke “C“, pri čemer je sijoča stran folije obrnjena navznoter.
  3. Postavi folijo za usmerjevalnik, pri čemer je ukrivljen del obrnjen proti usmerjevalniku in ciljnemu območju, kjer želiš signal izboljšati.
  4. Pojdi na to ciljno območje, v brskalnik na telefonu vnesi “Test hitrosti Google” in zažen test hitrosti. Test bo ovrednotil tako hitrost nalaganja kot prenos internetne povezave in ti posredoval kratko poročilo.
wi-fi, tputer, usmerjevalnik
Če ima usmerjevalnik fizično anteno, ki se razteza od zgoraj, poskrbi, da bo folija segala nekaj centimetrov nad njo

Ali lahko za ta namen uporabiš tudi druge gospodinjske pripomočke?

Čeprav je aluminijasta folija lahka, prožna in široko dostopna možnost, ni edina stvar, ki lahko izboljša tvoj Wi-Fi. Druge pogoste gospodinjske kovine – kot so jekleni ali bakreni pekači ali pločevinke s pijačo – bi lahko bile enako učinkovite za ta trik. Poskrbi le, da jih postaviš tako, da ukrivljena oz. odsevna stran gleda proti območju v tvojem domu, kjer želiš okrepiti Wi-Fi.

DOSTOP. si / RK
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button