Delo

Projekt AKTIVIUM – zaposlitve za 100 brezposelnih mladih

Projekt, ki bo povezoval delodajalce z mladimi brezposelnimi.

V vzhodni kohezijski regiji bo v okviru programa kmalu zaživel projekt AKTIVIUM, ki bo povezoval delodajalce z mladimi brezposelnimi osebami.

Na Študentski organizaciji Univerze v Mariboru (ŠOUM) že vrsto let opažajo, da izobraževalni sistem v Sloveniji ne opremi mladih z vsemi kompetencami, ki jih na trgu dela iščejo delodajalci. Prav zaradi tega in na podlagi dolgoletnih izkušenj pri organiziranju neformalnih izobraževalnih projektov, ki opolnomočijo mlade, so pripravili projekt AKTIVIUM, ki bo združeval potrebe delodajalcev in obstoječe kompetence mladih, skozi izobraževalni del projekta pa bo zapolnil vrzeli, ki preprečujejo njihovo sodelovanje.

 

V projektne aktivnosti bomo vključili več kot 130 mladih brezposelnih oseb do dopolnjenega 29. leta.

Prav v povezovanju z delodajalci bodo prek usposabljanj prisluhnili potrebam in željam delodajalcev ter po metodi »tailor-made« razvijali potrebne kompetence in znanja, ki jih potrebujejo za trg dela. Namen projekta tako predstavlja usmerjen izobraževalni proces, ki bo poleg mehkih veščin, mladim prinesel specifična znanja, ki jih potrebujejo za trg dela.

Projekt bo trajal do oktobra 2019, prvi sklop izobraževanj se začne že v mesecu februarju in se nato ponovi vsak mesec za nove skupine udeležencev. Prvo izobraževanje bo potekalo v Mariboru in vzporedno v Slovenski Bistrici.

Program Aktivium predstavlja inovativno okolje za povečanje kompetenc mladega kadra.

Delodajalci, ki bodo zaposlili mlado osebo, vključeno v projekt AKTIVIUM, bodo deležni finančne spodbude za zaposlitev za eno leto v višini 5000 evrov.

ŠOUM vabi vse mlade iskalce zaposlitve, ki si želijo nadgraditi svoje kompetence, da se pridružijo projektu AKTIVIUM na spletni strani aktivium.si.

Projekt se delno sofinancira s strani Evropske Unije, iz Evropskega socialnega sklada. Projekt je delno sofinanciran s strani Republike Slovenije, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

 

Partnerji projekta so:

  • Kadring d.o.o.
  • Akademija za politični management
  • Zavod RS za zaposlovanje

 

Vse informacije o projektu najdete na spletni strani aktivium.si.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDOSTOP.si, Aktivium
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=660splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button