Delo

Rastimo skupaj 2019: mladi skozi mladinski dialog oblikovali predloge

Mladinski svet Slovenije in Urad RS za mladino sta v letu 2019 že peto leto zapored izvedla projekt Rastimo skupaj, ki je namenjen razvoju lokalnih mladinskih politik in mladinskega dela na lokalni ravni.

Projekt je bil osredotočen na informiranje mladih in vključevanje mladih v procese odločanja. V sodelovanju z izbranimi občinami in mladinskimi organizacijami ter organizacijami za mlade so v letu 2019 izvedli štiri regijske dogodke. Poleg teh pa še številna individualna posvetovanja in sestanke s predstavniki občin in z mladimi. S temi aktivnostmi so krepili izvajanje mladinskega dialoga na lokalni ravni. Prav tako so izmenjevali znanje in izkušnje s področja informiranja in participacije.

V publikaciji so zbrani predlogi, ki so nastali na regijskih dogodkih v Jugovzhodni Sloveniji, Posavski regiji, Gorenjski regiji ter Goriški regiji. Zbrani so tudi zaključki, ki so nastali na regijskih dogodkih ter na individualnih sestankih in delavnicah.

Predloge mladih si lahko preberete tukaj.

Projekt se nadaljuje tudi v letošnjem letu. Nadaljevali bodo z regijskimi dogodki v regijah, kjer jih v letu 2019 še niso izvedli. Program in vsebino regijskega dogodka bodo prilagodili potrebam in željam soorganizatorjev regijskih dogodkov, torej občinam in mladinskim organizacijam. Soorganizatorjem bodo omogočili aktivnejšo vlogo pri oblikovanju in izvedbi regijskih dogodkov. Zato bodo regijske dogodke organizirali na pobudo posameznih mladinskih organizacij ali občin ter vsebino dogodka prilagodili njihovim predlogom.

 

 mlad.si
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button