Zabava

S Špricarijado je ponovno zaživelo zunanje dogajanje na Štuku

Na Štuku se je že šestič odvila Špricarijada, ki je kot običajno uradna otvoritev sezone špricarja. Odprtje Štukove letne terase sta poleg vin odličnih vinskih kleti (v spremljavi žlahtne mineralne kapljice) pozdravili tudi odlična kulinarična ponudba in tradicionalno tekmovanje Štuk Sniperja.

V Štukovem atriju je potekala že tradicionalna, letos šesta Špricarijada – dogodek, ko se v pozdravu pomladi združijo špricar, dobra hrana in še boljša zabava. Na letošnji Špricarijadi, ki je potekala pod generalnim pokroviteljstvom Ptujske kleti, se je predstavilo osem vinarjev.

Dvigovanje kulture pitja vina in 1000 kombinacij špricarjev

Ponudniki vin (vina Košar, vina Breznik, Doppler, vina Greif, Haložan, Jeruzalemčan, vina Oskar in Vinščak) so se obiskovalcem predstavili s številnimi vinskimi produkti in jim tako približali kulturo pitja vina. Študenti so lahko preizkusili več kot 1000 kombinacij različnih špricarjev – pri vsakem so namreč lahko izbirali vrsto vina, velikost špricarja, razmerje med vinom in mineralno vodo, vrsto mineralne vode …

Dobro pijačo pa mora spremljati tudi fina hrana

Da se na Špricarijadi ni uživalo samo dobre pijače, pa je za prazne želodčke skrbela Mala kuhna. Fantje iz Male kuhne so pripravljali dve odlični tematski špricar pici, špicarita (da bo polna rita) in za žejo (pazi kje maš mejo).

Štuk, špricar, Štuk sniper, vino, vina, Ptujska klet, vina Košar, vina Breznik, Doppler, vina Greif, Haložan, Jeruzalemčan, vina Oskar, Vinščak, Mala kuhna, hrana, špricarijada| Vsak špricar je morala natančno pregledati ŠTUK Sniper komisija.
  Štuk, špricar, Štuk sniper, vino, vina, Ptujska klet, vina Košar, vina Breznik, Doppler, vina Greif, Haložan, Jeruzalemčan, vina Oskar, Vinščak, Mala kuhna, hrana, špricarijada| Za odlične pice je poskrbela Mala kuhna.

Štuk, špricar, Štuk sniper, vino, vina, Ptujska klet, vina Košar, vina Breznik, Doppler, vina Greif, Haložan, Jeruzalemčan, vina Oskar, Vinščak, Mala kuhna, hrana, špricarijada| Štukova terasa je odprta!

  Kdo je bolj natančen v pitju špricarja?

  V okviru dogodka se je odvijalo tudi že dobro poznano tekmovanje natančnega pitja špricarja – Štuk Sniper. Pri igri so sodelujoči z zaprtimi očmi morali izpiti vsebino kozarca čim bližje polovici, ki jo je označevala črta. Najboljši snajperji – igra deluje na izpadanje – pa so bili nagrajeni z lepimi nagradami.

  Ko se je dan prevesil v noč, se je zabava s terase premaknila v notranjost Štuka – hišni DJ-ji so obiskovalce zabavali tako v kavarni kot tudi v dvorani. Kot kratek povzetek, bi lahko rekli, da je Špricarijada kot pozdrav pomladi, špricarjem in letnemu dogajanju na Štuku popolnoma uspela in da se že veselimo naslednje.

  Sara VOCOVNIK
  Patrik KOCIPER
  ikona snemalec Nejc VEHOVEC

  Sara Vocovnik

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button