Zdravje

Na Norveškem prepoved prodaje alkohola od polnoči, bari ostajajo odprti

Norveška vlada je v okviru ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa prepovedala prodajo alkohola ponoči in omejila zbiranje v zasebnih prostorih.

“Namenjeni smo v napačno smer,” je v parlamentu opozorila norveška premierka Erna Solberg.

V skladu z ukrepi bo od danes prepovedana prodaja alkohola od polnoči, restavracije in bari pa od 22. ure ne bodo smeli sprejemati novih gostov. Zasebna druženja bodo od ponedeljka omejena na 20 ljudi, do zdaj se je lahko družilo največ 50 ljudi.

Oblasti so prebivalce pozvale, naj omejijo socialne stike in ostanejo doma, kolikor je le možno. Izogibajo naj se tudi nenujnim potovanjem po državi.

Prišleki iz držav z velikim številom okužb bodo morali ob prihodu pokazati negativen test, ki ne bo smel biti starejši od 72 ur, ter se za deset dni samoizolirati v karantenskih hotelih, nato pa bodo morali opraviti še en test. Izjema bodo delavci iz Finske in Švedske, ki prihajajo na delo na Norveško.

Vlada predlaga občinam in mesto z velikim številom okuženih, naj razmislijo tudi o zaprtju telovadnic, bazenov, knjižnic in muzejev.

Na Norveškem s 5,3 milijona prebivalcev so do zdaj potrdili okoli 22.000 primerov okužbe z novim koronavirusom, zaradi covida-19 je umrlo 282 ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button