FotoKultura

Razstavljena dela študentov likovne umetnosti

Otvoritev razstave del študentov Oddelka za likovno umetnost Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru z naslovom Zorenje.

V sredo, 14. novembra, se je v galeriji Media Nox odvila otvoritev razstave Zorenje, ki jo pripravlja Oddelek za likovno umetnost Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru in Mladinski kulturni center Maribor.

Sredin večer je v galerijo Media Nox na Židovski ulici privabil množico, ki so jo v večjem delu sestavljali študenti likovne umetnosti in njihovi mentorji, starši ter prijatelji. Pričakalo jih je prijetno vzdušje galerije v spremljavi glasbe, za katero je skrbel DJ Mind:Flow.

Uradni del razstave je začel predstojnik Oddelka za llikovno umetnost Oto Rimele s pozdravnim nagovorom v katerem se je zahvalil razstavljalcem, njihovim mentorjem in Mladinskemu kulturnemu centru Maribor za sodelovanje pri prireditvi dogodka, ki odraža dolgoletno uspešno sodelovanje in odlično delo. Naslednji je spregovoril kurator razstave Janez Balažic, docent za področje umetnostne zgodovine na Pedagoški fakluteti. Pojasnil je podlago za metaforični naslov »Zorenje« in izbor razstavljenih del. Pohvalil je razstavljalce za njihov profesionalen pristop in mentorje za pomoč, ki je omogočila, da je bila razstava postavljena hitro in učinkovito, ter je v njej moč zaznati pečat vseh sodelujočih. Otvoritvene časti so pripadle dekanici Pedagoške fakultete Mileni Ivanuš Grmek, ki se je navezala na naslov razstave s sporočilom, da z vsakim končanim delom »zorimo«, kar še posebej velja za mlade ustvarjalce. Dekanica je čestitala vsem sodelujočim, jim namenila najboljše želje za prihodnost in tudi uradno odprla razstavo.

This slideshow requires JavaScript.

Razstava v dveh nadstropjih galerije prikazuje raznolika dela študentov, ki skozi slikarstvo, kiparstvo, fotografijo in druge oblike umetnosti izražajo svoja sporočila in se skupaj združujejo pod naslovom Zorenje. Razstavo si je mogoče ogledati v galeriji Media Nox še do 7. decembra.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGVid JERČIČ
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Vid JERČIČ

Oceni članek

Hvala!

User Rating: Be the first one !

Sorodni članki

Back to top button