Bivanje

Samo še 2 dni za podaljšanje bivanja v Študentskih domovih za 2022/23

Študentski domovi Univerze v Mariboru obveščajo, da se v torek, 16. avgusta, izteka rok za prijavo na razpis za podaljšanje bivanja študentov v Študentskih domovih Univerze v Mariboru za študijsko leto 2022/2023.

Prošnjo za podaljšanje morajo vložiti vsi tisti trenutni stanovalci Študentskih domov, ki bodo bivali v domovih v naslednjem študijskem letu. Prijava na razpis je možna na spletnem portalu eVŠ, razpis in vse dodatne informacije v zvezi s prijavo za bivanje pa so objavljene na spletni strani Študentskih domov Univerze v Mariboru.

Študenti lahko oddajo elektronsko prošnjo za podaljšanje bivanja na portalu eVŠ:

  1. S kvalificiranim digitalnim potrdilom se obrazca po navadni pošti ne pošilja, temveč se prošnjo odda v eVŠ do 16. 8. 2022. Po navadni pošti se mora priporočeno poslati ali osebno oddati v Pisarno za študentske domove Maribor tiste priloge, ki se jih v prošnji označi, da jih bo vlagatelj oddal po pošti (na prilogi mora biti naveden sklic na št. prošnje).
  2. Z uporabniškim imenom in geslom (brez kvalificiranega digitalnega potrdila) se mora podpisan obrazec prošnje, izpolnjene v eVŠ do 16. 8. 2022, s prilogami poslati priporočeno po pošti ali osebno oddati do 23. 8. 2022, v času uradnih ur Pisarni za študentske domove Maribor.
  3. Z računom avtentikacijske in avtorizacijske infrastrukture AAI-račun (za novince: digitalna identiteta ista, s katero ste se vpisali na Univerzo v Mariboru; za študente UM: digitalna identiteta um.si) – obrazec se po pošti ne pošilja, temveč se prošnjo odda v eVŠ do 16. 8. 2022. Po navadni pošti se mora priporočeno poslati ali osebno oddati v Pisarno za študentske domove Maribor tiste priloge, ki se jih v prošnji označi, da jih bo vlagatelj oddal po pošti (na prilogi mora biti naveden sklic na št. prošnje).

Razpis za sprejem bivanja pa je odprt do 1. junija 2023

Tisti, ki želite bivati v Študentskih domovih v naslednjem študijskem letu (2022/23) ne odlašajte z oddajo prošnje za sprejem. Prej ko jo boste oddali, hitreje boste na Prednostni listi za sprejem v študentske domove.

Prednostni seznam študentov za vselitve bo objavljen v sredini septembra 2022 na spletni strani študentskih domov. Študenti bodo nato na domači naslov prejeli odločbo o dodelitvi subvencije. Vabilo na vselitev bodo študenti prejeli v svoj Evš predal, kjer so vložili vlogo za sprejem. Seznam z datumi in urami vselitev bo objavljen tudi na spletni strani študentskih domov sd.um.si.

Vlogo za subvencionirano bivanje lahko oddajo tudi tisti študenti, ki bodo oz. že študirajo na višješolskih programih.

Študenti lahko oddajo elektronsko prošnjo za sprejem bivanja na portalu eVŠ, po enakem postopku kot za podaljšanje bivanja.

Za tehnično pomoč pri prijavi in izpolnjevanju prošnje so vam na voljo v Enotnem kontaktnem centru oz. na tel. št. 080 2002. Na dodatna vprašanja vam bodo prijazno odgovorili tudi v Pisarni za študentske domove Maribor, tel.: 02 228 42 18 ali v Službi za študentske zadeve, tel.: 02 228 42 21 ali v tajništvu, tel.: 02 228 42 00, umsd@um.si.

UM
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button