IzobraževanjeKultura

Samorogov trip: Dežela medijev

Maribor skozi rožnata očala vabi!

Ali ima LGBT+ skupnost v medijih poseben prostor? Kakšna so pravila dejtanja na spletu? Kaj narediti v primeru sovražnega govora in groženj na internetu? Katere serije je treba nujno gledat? Kaj je must-read LGBT+ knjiga tega poletja?

Maribor skozi rožnata očala ponovno vabi na dvodnevno delavnico. Letos boste raziskovali sebe in svet socialnih omrežij, dejting aplikacij, serij, pop kulture in vse ostalo, kar ti pade na pamet. Delavnica pred je priložnost, da v skupini mladih poiščete odgovore na vprašanja, ki vas zanimajo. Poudarek bo na izmenjavi osebnih vprašanj, mnenj in izkušenj.

Roadtrip se bo pričel v soboto, 8. septembra, ob 10.00 uri in bo trajal do nedelje, 9. septembra, do 17. ure. Druženje bo potekalo v prostorih MKC Maribor. Delavnica poteka dva dni, tako da bo v celoti poskrbljeno za hrano in materiale. Zaželeno je, da so udeleženci na delavnici oba dneva. Ker bodo aktivnosti potekale tudi v večernih urah, lahko udeležencem ponudijo nočitev v Hostlu Pekarna, strošek nočitve pa bo kril MKC Maribor.

Delavnica je namenjena mladim med 15. in 29. letom, ki se jih LGBT+ tematika osebno dotika. Prijava na delavnico je možna do srede, 5. septembra, in sicer prek spletnega obrazca.

Cilj delavnice je ustvariti varno in sprejemajoče okolje, zato velja ničelna toleranca do kakršne koli oblike nasilja ali sovražnega govora. Število mest na delavnici je zaradi zagotavljanja varnega prostora in kvalitete dela omejeno. Prijave na delavnico bodo sprejemali do zapolnitve mest.

Delavnico bosta vodila Gregor Brdnik in Tanja Veber.

Za dodatne informacije o delavnici so na voljo prek Facebook strani Maribor skozi rožnata očala.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGMKC Maribor
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button