GlasbaKulturaNapovednik

AFS Študent vabi na 58. celovečerno predstavo ČRTA

V soboto, 28. maja 2022, AFS Študent pripravlja že 58. celovečerno predstavo. Tokrat z naslovom ČRTA. Predstava bo potekala v SNG Maribor ob 20. uri.

Beseda črta ima od nekdaj v življenju človeka in naroda velik pomen. Lahko ločuje in razdvaja ljudi, še posebej tiste, ki živijo ob mejni črti s sosednjimi narodi, po drugi strani lahko povezuje ter omogoča prepletanje kulture, jezika, plesov in pesmi. Pomeni tudi prelomnico v življenju človeka, kot črta med življenjem in smrtjo.

Še posebej močno črta oz. linija zaznamuje življenja ljudi v času vojne. Tako je zaznamovala tudi glavna junaka naše zgodbe, ki se po čudnem spletu okoliščin znajdeta na nasprotni strani frontne črte. Eden služi cesarju na eni strani črte, drugi bije borbo za preživetje v vsakdanjem življenju za črto, dokler ga ne doleti prisilni vpoklic v vojsko.

Črte oz. linije imajo pomembno vlogo tudi v plesu. Črta se lahko oblikuje v kačo, kača v polkrog, polkrog v krog. Možnosti je nešteto, če le upamo prestopiti črto.

58. celovečerna umetniška predstava Akademske folklorne skupine KUD Študent pod naslovom »ČRTA«, bo skušala osvetliti različne pomene te besede v času vojne in življenja človeka nekoč, kot tudi v folklornem plesu danes. Mladi koreografi AFS Študent so predstavo pripravili v sodelovanju z režiserjem Janom Bilodjeričem in umetniškim vodjem Sašo Krajncem.

Predstavo si lahko ogledaš v soboto, 28. maja, ob 20. uri v SNG Maribor. Vstopnice so na voljo na blagajni Narodnega doma Maribor, za več informacij pa piši na info@afs-student.si.

AFS Študent
AFS Študent

Sorodni članki

Back to top button