Kulsko

Sleep for Peace

Vplivaj in pošlji svoje sporočilo miru

Vsakdo si mir predstavlja drugače. Ravno zato se mnogokrat strinjamo, da se ne strinjamo glede tega kaj je mir. Namen kampanje Sleep for Peace je deliti mir po vsem svetu.

Kaj pa tebi pomeni mir? Namen Sleep for Peace je, da se s pomočjo različnih aktivnosti koncept miru širi po vsem svetu, in sicer v mreži HI hostlov. V kolikor boš v času med 21. in 27. septembrom bival v katerem izmed hostlov omenjene mreže, potem boš lahko našel svojo definicijo miru.

 

Kaj je Sleep for Peace?

Glavni namen kampanje je dvigniti ozaveščenost hostlov in mladih popotnikov pri razumevanju pomena miru in povečati njihovo vlogo pri grajenju svetovnega miru. Pomembno je, da se vsak izmed nas zave, da lahko pomaga h gradnji miru in boljšega sveta. Hostelling International je izbral 21. september, svetovni dan miru Združenih narodov, ko bo po celem svetu oznanjal pomen miru. V HI hostlih bodo na dan miru potekali različni dogodki, na katere bodo vabljeni predvsem mladi popotniki (18–35 let), a priključijo se lahko vsi.

 

Po svoj mir pojdi v Tresor

V Sloveniji bo glavni dogodek, zabava razglednic miru, potekal 21. septembra v Hostel Tresor – Ljubljana, ki leži v središču Ljubljane. V hostlu Tresor bo na voljo 50 brezplačnih digitalnih razglednic in nekaj tiskanih razglednic, ki jih boš lahko izpolnil z zanimivimi mislimi, kako potovanja vplivajo na tvojo osebnostno rast in mir na svetu. Poleg pošiljanja razglednic pa smo vam pripravili pester program z zanimivimi ustvarjalnimi delavnicami, potopisi, brezplačno uro tanga in tudi na turnirju »Človek ne jezi se« boste lahko sodelovali. Program ljubljanskega dogodka si lahko ogledaš na Facebooku.

 

Kdaj si poslal zadnjo razglednico?

Potovanje je eno izmed tistih aktivnosti, ko se najpogosteje spomnimo na svoje bližnje, kajti razmišljamo kaj bi jim kupili, da bi tudi oni doživeli vsaj košček našega doživetja. Zelo lahko je tudi poslati sms ali pa napisati e-mail, a fizično poslano sporočilo (razglednica, pismo …), ki je bilo napisano na roko ima veliko večjo težo. Besede so izbrane premišljeno in zato prejemnik čuti naše sporočilo.

Letos se je Hostelling International povezal z MyPostcard, ki podarja digitalno razglednico Sleep for Peace. Tako lahko ti (ja … prav ti, ki to bereš) deliš svoje misli o tem kako mir vpliva na potovanje in kako močan vpliv ima. Sporočilo miru se bo delilo med predstavnike Združenih narodov. Zato ne oklevaj, pojdi na spletni stran MyPostcard ter pošlji svoje sporočilo miru.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDOSTOP.si,  PZS
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button