GlasbaNovice

Slovenska zasedba Booom! je v San Marinu na poti na Evrovizijo

Slovenska zasedba Booom! je svojo željo po nastopu na Evroviziji začela uresničevati v San Marinu. Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda so se s skladbo Dance Like This med več kot 750 kandidati prebili v finale tekmovanja Una voce per San Marino (Glas za San Marino), kjer se bodo pomerili tudi z zvezdniki, kot so Loredana Berte, Marcella Bella, Wlady, Corona in Ice MC.

Skupino Booom!, bi morali poznati vsaj po nastopih v šovih Slovenija ima talent in Znan obraz ima svoj glas, ter skladbah, kot so ‘Briga me’, ‘Bonita’, ‘Julija‘, ‘Dvignem te in ‘Spomin’. V zadnjih letih so Luka, Matevž in Patrik – ki so avtorji vseh svojih besedil in glasbe, kot producent pa z njimi sodeluje prekaljeni Matej Pečaver – izpilili svoj zvok in postavili spremljevalni bend, v katerem igrajo bivši člani skupin Joker Out, Fat Butlers in Žavbi brothers. Bend, šopek singlov in debitantski album bodo predstavili v prihajajočih tednih in mesecih, prvi grižljaj “Booom! 2.0” pa prinaša pesem Dance Like This.

“Prijavili smo se na Emo, a je RTVS svojo predstavnico potem izbrala mimo natečaja. Ker smo verjeli v našo pesem (in to kar sledi), smo začeli iskati alternative in se dva dni pred iztekom roka prijavili na evrovizijski izbor v San Marinu, ki je odprt tudi za tuje izvajalce,” povzamejo začetek te zanimive zgodbe člani skupine.

O čem govori pesem?

“Dance Like This je živahna pesem z igrivo melodijo, s katero smo se želeli čim bolj približati standardom ugajanja in trendom v tujini. Govori pa o vseh lepih trenutkih, ki jih doživljamo sami in s prijatelji ter dobrimi ljudmi, pa čeprav nekako svet okoli nas večkrat ni tako lep.” Avorji besedila in glasbe so člani skupine, produkcijo pa podpisujeta Patrik in prekaljeni producent Matej Pečaver. Pesem napoveduje moderno zveneč pop album, na katerem bodo pesmi v slovenščini in angleščini.

“Na avdicijah, na katerih je sodelovalo preko 750 kandidatov, nismo imeli nikakršnih pričakovanj, lahko pa povemo, da je bilo vse zelo dobro organizirano,” so o začetnih tekmovanja povedali Booomovci. Kako so se počutili v drugem predizboru? “Z nastopom smo bili zadovoljni, a nismo pričakovali ničesar. Preoblekli smo se in se pripravili za odhod domov, ko so nas nepričakovano poklicali nazaj na oder. Iskreno nismo pričakovali zmage, rekli smo, to je nemogoče … A smo uspešno preskočili vse prepreke, ostaja le še zadnja,” so pred sobotnim finalom dobro razpoloženi zmagovalci drugega predizbora.

Booom!

Sedaj Booom! čaka še bitka za mesto na Evrovizijskem odru v sobotnem finalu. “Naš prvi cilj, uvrstitev v finale, smo dosegli, v soboto pa bomo dali še enkrat vse od sebe, uživali na odru in kdo ve, mogoče pa še enkrat presenetimo,” so povedali. Zavedajo pa se, da se na tekmovanju poteguje tudi nekaj prekaljenih evropskih zvezdnikov, zato bo bitka težka.

“Mi gremo tja predvsem predstaviti našo pesem ‘Dance Like This’. Upamo, da bodo gledalci začutili tako nas, kot tudi našo pesem, ki smo jo ustvarili prav za Evrovizijo – a tedaj še nismo pa pričakovali, da bomo vstopnico zanjo lovili tako daleč od doma,” strnejo misli člani benda Booom!

TrickyDisco! PiArt / GZ
TrickyDisco! PiArt

Sorodni članki

Back to top button