Kultura

Slovenski igralec, ki je zaigral v Vojni zvezd, uspehe žanje tudi v TV serijah

Andrei Lenart, slovenski igralec, ki smo ga lahko pri nas spremljali v serijah Reka ljubezni, Jezero, Vse punce mojega brata in Telenovela, je pred kratkim zaigral v dveh odmevnih TV serijah čez lužo.

Mlad slovenski igralec Andrei Lenart, ki je v Londonu študiral filmsko in TV produkcijo, se lahko pohvali z novima dosežkoma v svetu šovbiza. Po manjših vloga v filmih Kingsman: tajna služba (2014) in Vojna zvezd: Sila se prebuja (2015), se je sedaj preizkusil tudi z igranjem v dveh večjih ameriških TV serijah.

Kot Vlado Popov, vodja beograjskega striptiz kluba, se pojavi v 10. epizodi 2. sezone serije FBI: International (CBS) s podnaslovom BHITW, ki je premiero doživela 10. januarja 2023. Serija spremlja elitno divizijo ameriškega zveznega preiskovalnega urada FBI, ki svoje primere rešuje povsod po svetu. V 10. epizodi raziskujejo srčni zastoj ameriškega košarkaša, ki igra v Litvi.

V seriji z Johnom Krasinskim

Na Amazon Prime Video pa je bila 21. decembra 2022 predvajana še ena serija, v kateri je manjšo vlogo zaigral Andrei Lenart. V 8. epizode 3. sezone Tom Clancy’s Jack Ryan je nastopil kot častnik ruske mornarice Volkov (Fearless T.A.O. Volkov). Politično akcijska drama je posneta po svetu, ki ga je ustvaril Tom Clancy, priznan ameriški pisatelj. V njej skušajo glavni junaki preprečiti, da bi prišlo do tretje svetovne vojne.

V glavnih vlogah nastopajo velika imena Hollywooda: John Krasinski (The Office, A Quiet Place …), Wendell Pierce (The Wire, Selma …) in Michael Kelly (Man of Steel, House of Cards …).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrei Lenart (@thelenart)

IMDb
Osebni arhiv

Sorodni članki

Back to top button