Šport

Socca Champions League v športnem parku Tabor

V Športnem parku Tabor v Mariboru se bo danes, četrtek - 5. september 2019, z uvodnimi tekmami skupinskega dela začela liga prvakov v malem nogometu na travi, Socca Champions League.

V Socca Champions League bosta v skupinskem delu sodelovali tudi slovenski ekipi ŠD Arko Ključarovci in NK Kapela Ekosen. Liga prvakov bo potekala od 5. do 8. septembra, na njej pa se bo pomerilo 24 ekip iz 16 držav.

Mali nogomet na travi bo v Športnem parku Tabor gostil ligo prvakov (Socca Champions League).

Ekipe so razvrščene v šest skupin po štiri. Aktualni prvaki prve slovenske malonogometne lige na travi, lige ENA, ŠD Arko Ključarovci so v skupini D skupaj z Athens Amigos FC iz Grčije, FK Nica iz Latvije in Maglod Mates Team iz Madžarske.

NK Kapela Ekosen pa je v skupini C, tekme pa bo odigrala proti Athens Magkoufana FC iz Grčije, FK Šilale – Prolain iz Litve in Budapest National Iron Team iz Madžarske.

Obe slovenski ekipi ciljata na napredovanje iz skupine in osvojitev najvišjih stopničk, zato bosta morali že v skupinskem delu premagati svoje tekmece.

Malonogometna liga prvakov se zgleduje po Uefi

Socca Champions League je narejena po zgledu Uefine nogometne lige prvakov, vendar se pri malem nogometu tekme odigrajo v enem podaljšanem koncu tedna, namesto čez celo leto. Tokrat liga poteka v Mariboru na treh igriščih Športnega parka Tabor.

Socca liga prvakov poteka v organizaciji Mednarodne zveze za socco, kamor so vključene nacionalne zveze malega nogometa. Vanjo je vključena tudi Slovenska malonogometna zveza (SMZ) in ustanovni član mednarodne zveze.

V ligo prvakov so se lahko prijavili malonogometni klubi. Ta je lansko leto potekala prvič, in sicer so se nogometaši zbrali v Poreču. Zmagali so Poljaki, slavila je ekipa Dynamik Torun. V Poreču si je izkušnje nabirala tudi ekipa NK Kapela Ekosen, ki pa je izpadla že v četrtfinalu.

Oktobra še svetovno prvenstvo v Grčiji

Na največjem grškem otoku v Egejskem morju na Kreti bo od 12. do 20. oktobra 2019 potekalo svetovno prvenstvo v malem nogometu Socca World Cup 2019, na kateri bodo tekmovali tudi Slovenci.

Lani je slovenska reprezentanca na Portugalskem izmed 32 reprezentanc osvojila deveto mesto, kjer so jih v osmini finala s 4:3 izločili kasnejši prvaki Nemci.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button