Šport

Športne znamke leta spet Ilka Štuhec, Luka Dončić in NK Maribor

Prvi dan 16. konference Sporto o marketingu in sponzorstvih v športu, ki poteka v Portorožu, se je tradicionalno končal s podelitvijo nagrad za športno blagovno znamko leta. V Sloveniji so nagrade Sporto Brands 2019 prejeli že lani nagrajeni športniki.

Za nagrajene športnice, športnike in klube velja, da so priljubljeni, prepoznavni ter marketinško in športno uspešni. Nagrada Sporto Brands je zasnovana na modelu merjenja moči blagovnih znamk. Nagrada temelji na raziskavi javnega mnenja na reprezentativnih vzorcih v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji. Športni uspeh v tekočem in minulih letih je samo ena od dimenzij nagrade, je le predpogoj.

NK Maribor se je naslova športne blagovne znamke leta veselil že osmič.

Športne blagovne znamke leta so tako zopet postali alpska smučarka Ilka Štuhec, košarkarski zvezdnik Luka Dončić in NK Maribor, ki se je tega laskavega naslova veselil že osmič.

Tudi na Hrvaškem in v Srbiji so nagrade za blagovno znamko leta v vseh kategorijah prejeli isti dobitniki kot lani. Na Hrvaškem so najboljša športna blagovna znamka nogometaš Luka Modrić, atletinja Sandra Perković in nogometni klub Dinamo Zagreb. V Srbiji pa teniški zvezdnik Novak Đoković, atletinja Ivana Španović in nogometni klub Crvena zvezda.

Nagrajeni tudi športni projekti na področju sponzorstva in marketinga

Na Sportu pa so vnovič podelili tudi nagrade za najboljše regionalne primere dobre prakse na področju sponzorstev in marketinga v športu.

V kategorijah za najboljše športno sponzorstvo in najboljše športno komuniciranje je žirija nagradila Petrolov projekt Zmagovalni servis, za najboljši športni dogodek pa je bilo izbrano evropsko prvenstvo v odbojki EuroVolley 2019.

Zmagovalec v kategoriji najboljše komuniciranje športnih subjektov je postal projekt NK Maribor Tribune bojo pune!, posebno nagrade žirije pa je prejel projekt Jeklena volja (sponzor: Skupina Sij), katerega ambasadorka je nekdanja šampionka v smučarskem teku Petra Majdič.

 

 STA
Tomislav PETROVIĆ

 

Sorodni članki

Back to top button