Šport

Iz Birminghama brez odličij

Svetovno univerzitetno prvenstvo v skvošu 2018

Po večdnevnih bojih na igriščih skvoša Univerze v Birminghamu sta slovenska tekmovalca zaključila svoje nastope na Svetovnem univerzitetnem prvenstvu v skvošu 2018, ki je potekalo v Birminghamu v Veliki Britaniji od 6. do 12. septembra 2018.

Na Svetovnem univerzitetnem prvenstvu v skvošu 2018 sta Slovenijo zastopala Nina Kustec (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za matematiko in fiziko, Squash klub Škofja Loka) in Mark Hafner (Univerza v Ljubljani, Strojna fakulteta, Squash klub Škofja Loka). Nina Kustec je na tekmovanju osvojila 20., Mark Hafner pa 41. mesto.

Marka Hafnerja je na prvi tekmi ugnal Avstralec Nicholas Calvert z rezultatom 3:0 (11:6, 11:6, 11:3). V prvem setu se je Hafner nekoliko lovil, drugi set je bil na začetku veliko bolj enakovreden, vendar se je Avstralec z malo sreče uspel izvleči in zmagati. V zadnjem setu je bilo občutiti veliko več razlike med obema, Calvert je samozavestno nastopil in tekmo zaključil z zmago.

Nino Kustec je v prvem dvoboju v treh setih s 3:0 (11:4, 11:3, 11:2) premagala Kanadčanka Chloe Chemtob. »Na igrišču se do konca tekme nisem mogla sprostiti. Če bi igrala nekoliko bolj sproščeno, bi lahko dobila tudi kakšno točko več,« je povedala po tekmi povedala.

V nadaljnjih dvobojih je Marka Hafnerja premagal še Finec Tatu Knuutila, Hafner je brez boja dobil tekmo proti Kitajcu Xiaodongu He, v 22 minutah je premagal Jonathana Mwegamira iz Ugande in zadnjo tekmo izgubil proti Avstrijcu Paulu Mairingerju ter pristal na 41. mestu.

»Čeprav s samo igro nisem povsem zadovoljen, mislim, da bi pri danem žrebu težko posegel po višjih mestih. Z samo izkušnjo in vzdušjem pa sem izredno zadovoljen,« je po koncu tekmovanj povedal enaindvajsetletni študent strojništva.

Nina Kustec je v 8 minutah premagala Kitajko Yating Xiao, izgubila pa proti Sum Yin Li iz Hongkonga in proti Švicarki Mileni Penkov.

Enaindvajsetletna Škofjeločanka je povedala, da je ves teden zelo uživala: »Tekme so bile dobre, nasprotnice kvalitetne. Vesela sem, da sem na tak način začela letošnjo sezono.«

Na otvoritveni slovesnosti je slovenski sodnik Marko Podgoršek zaprisegel v imenu vseh sodnikov, v imenu športnikov pa je to storila britanska igralka in kasnejša zmagovalka Lily Taylor.

Britanci so izkoristili prednost domačega terena in na tekmovanju na koncu dosegli kar dvojno krono, saj je v finalu v moški kategoriji zmagal njihov reprezentant Josh Masters, v ženski kategoriji pa je bila prav tako najboljša Britanka Lily Taylor.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSUSA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780SUSA

Sorodni članki

Back to top button