Šport

V Maribor se vrača mali maraton

V Maribor se 26. maja 2019 ponovno vrača mali maraton. Dobrodelna tekaška prireditev Porsche Maribor Run4Motion bo v mesto ob Dravi vrnila tek na 21 kilometrov, ob tem pa tudi teke na 11 kilometrov, 4.4 kilometra in posebne teke za otroke, starejše in invalide. Znesek zbranih prijavnin bodo organizatorji namenili Rdečim noskom, ki otrokom v bolnišnicah že vrsto let vračajo nasmehe.

Porsche Maribor s tekaško prireditvijo Run4Motion ustvarja novo pomladno tekaško prireditev. Sestavljena bo iz več različnih tras in tekov na 21 kilometrov, 11 kilometrov in 4.4 kilometre, ob tem pa tudi posebne tekaške dogodke za starejše in invalide. Dogodek bo v nedeljo, 26. maja 2019. S trasami bodo povezali večino predelov mesta s poudarkom na razvoju zelene mobilnosti.

»Porsche Maribor v mesto vrača mali maraton. Z urbanim dobrodelnim tekom Run4Motion pomagamo krepiti športni duh Maribora z zmagovalno miselnostjo in željo po sodelovanju. Porsche Maribor z organizacijo prvovrstne tekaške prireditve v Mariboru povezuje humanitarnost z mobilnostjo. Zato pridite, da skupaj sežemo do novih zmag. Za tekače in tiste, ki jim bomo pomagali,« pove Boštjan Pepevnik, direktor Porsche Maribor.

Organizacijo dogodka je Porsche Maribor zaupal Univerzitetni športni zvezi Maribor, ki je s svojo blagovno znamko Zdrava Zabava uveljavljen ponudnik športa in rekreacije v Mariboru. V dvajsetih letih delovanja se je razvila v prepoznavno športno organizacijo s profesionalno ekipo, razvito infrastrukturo in visokimi standardi izpeljave športnih in rekreativnih prireditev. Mariborčanom in širši okolici so prireditve Zdrave Zabave že dobro poznane, vsem je pa skupno to, da so drugačne in namenjene promociji zdravega načina preživljanja prostega časa. Najbolj prepoznavni sta ZZROLANO MESTO in NOČNI TEK PO STOPNICAH NA KALVARIJO, ki vsako leto aktivirata več ljudi. Ideja, mestu povrniti tekaško prireditev na najvišjem nivoju, je dozorela v partnerstvu s podjetjem Porsche Maribor.

S tekom povezujejo dobrodelnost in mobilnost, saj je gibanje privilegij, ki ga nimajo vsi. Zato bodo zbrana sredstva organizatorji namenili društvu Rdeči noski – bolnišničnim klovnom, ki že dobro desetletje v bolnišnični vsakdan prinašajo življenjsko energijo in pogum in tako pozitivno vplivajo na bolnišnično atmosfero ter otrokovo bivanje v bolnišnici.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGMaja TASIČ
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button