Šport

Športna jesen s Slovensko univerzitetno športno zvezo (SUSA)

Študenti lovite še zadnje izpitne roke, zato boste kmalu imeli nekaj več časa za športne aktivnosti. Teh bo v organizaciji Slovenske univerzitetne športne zveze in njenih članic v jeseni kar nekaj. Nadaljevala se bodo državna univerzitetna prvenstva, na voljo bodo najrazličnejše vadbe, tudi brezplačne. Bliža se tudi tek na Kalvarijo.

Jeseni najmanj tri državna prvenstva

V jesenskem delu letošnjega leta bodo na programu državnih univerzitetnih prvenstev (DUP) na sporedu še najmanj tri. V roku meseca dni bo organizirano drugo prvenstvo v Wakeboardingu na poligonu v Dupleku. V športnih programih SUSA pa je v mesecu novembru čas rezerviran za DUP v curlingu in šahu.

V Mariboru te v kratkem čakata BODIFIT Švicfest in 10. tek na Kalvarijo.

Najverjetneje bo v tem letu izpeljano DUP v košarki 3×3. Tam si bodo najboljše ekipe pridobilo pravico nastopa na Evropskih igrah, ki bodo prihodnje leto potekale v Beogradu.

V začetku oktobra SUSA pripravlja tudi poseben dogodek ob mednarodnem dnevu študentskega športa (IDUS). Z njim bodo skušali čimveč študentov prepričati, da se udeležijo različnih športnih vsebin.

Letos jubilejni deseti tek na Kalvarijo

Tudi naše članice so zelo aktivne pred začetkom študijskega leta 2019/20. V Mariboru Zdrava zabava (UŠZM) v začetku oktobra (4. 10., ob 18:00) pripravlja že 10. tek na Kalvarijo.

Še prej, 15. septembra, pa organizirajo BODIFIT Švic Fest, ki bo v sklopu slovenskega dneva fitnesa promoviral skupinske in funkcionalne vadbe.

Pestro tudi na Primorskem in v Ljubljani

Na Primorskem imajo študenti in študentke možnost rekreacije v Centru športov na mivki ob semedelski promenadi, kjer je glavna atrakcija odbojka na mivki. Za vse študente UP in FPP je udeležba v septembru in oktobru brezplačna. V novembru se bodo začela tudi nekatera ligaška tekmovanja pod okriljem UŠZP.

V Ljubljani ŠOU šport pričenja z vadbami že v drugem tednu septembra, za vse športa željne navdušence pa ponujajo pilates, aerobiko MIX IT in FIT boks. Seveda pa bodo študenti tudi letos deležni utečenih ligaških prvenstev v košarki, odbojki in futsalu, s pričetkom v novembru, ki jih organizira UŠZL.

 

 SUSA
 arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button