Kulsko

Spoznaj novo igričarsko senzacijo – Valorant

Riot Games je izdal nov naslov, ki podira rekorde.

Valorant je igričarska seznacija, kakršne ni bilo odkar je svoj izbruh doživel Fortnite. Že dober teden lahko na Twitchu spremljamo največje streamerje, ki z igranjem Valoranta podirajo marsikatere rekorde. V samo sedmih dneh so gledalci skupno nabrali kar 148,7 milijonov ur gledanja. V zadnjih dveh letih je le eni igri uspelo doseči tako število (Fortnite-u po Ninjinem streamerskem vzponu), in to šele po mesecu igranja, medtem ko je Valorant v enem tednu podrl vsa pričakovanja.

Streamerji, kot sta XQC in Pokimane, prenašajo igro Valorant v živo in s tem svojim gledalcem omogočajo možnost, da tudi sami prejmejo ključ za zaprto beta verzijo igre.

Kaj vemo o Valorantu iz beta verzije?

Riot Games so Valorant ustvarili kot večigralsko FPS igro, ki je sicer po načinu igranja zelo podobna CS:GO. Hkrati pa vsebuje elemente iz Overwatcha, saj igralec izbira med različnimi agenti, ki imajo unikatne sposobnosti. Granat in smoke-ov tako ni mogoče kupiti, temveč se lahko uporabljajo le kot spelli pri nekaterih agentih.

Sistem nakupovanja je praktično enak kot v CS:GO, saj lahko igralec pred vsako rundo nakupi orožje, ki variira vse od nožev in pištol do brzostrelk in ostrostrelskih pušk. Po uporabi pa je potrebno ponovno kupiti tudi unikatne sposobnosti svojega agenta. Če igralec ostane brez denarja, lahko soigralca prosi za orožje, ter ga ob nakupu takoj dobi v roke, brez nepotrebnih dropov ali skrbi, da bi mu pred nosom pobrali puško, ki je bila kupljena zanj. Tudi gunplay je podoben kot v CS:GO – precej natančen in fokusiran na recoil control. Poleg tega igralci uporabljajo tudi sposobnosti svojih agentov, ki so lahko različne bombe ali granate, navadni in strupeni smoke-i, slow-i, kamere za razkrivanje lokacije nasprotnikov in podobno.

Cilj igre je za ekipo na eni strani nastaviti bombo, ki se imenuje ‘spike’, nasprotnikova ekipa pa jim to skuša preprečiti. Igra traja 25 rund in zmaga ekipa, ki prva doseže 13 rund. Vsaj zaenkrat razlike v rundah ne štejejo, tako da ni overtime ni mogoč.

 

 Red Bull
Riot Games
ikona snemalec VALORANT

Sorodni članki

Back to top button