Bivanje

Študentski dom na Tyrševi čaka energetska prenova z evropskimi sredstvi

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt energetske prenove študentskega doma v Tyrševi ulici v Mariboru.

Za projekt, ki je vreden 4,8 milijona evrov, bo tako Kohezijski sklad prispeval 424.554 evrov, so sporočili iz Vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

V okviru druge faze projekta, za katero namenjajo evropska sredstva, bo izvedena energetska prenova in adaptacija objekta Študentski dom 1. Pri tem bo izvedena toplotna izolacija sten, zamenjano bo tudi stavbno pohištvo, prenovili bodo streho, sanirali tla v kleti proti terenu, prenovili razsvetljavo in vgradili termostatske ventile.

V načrtu je tudi hidravlično uravnoteženje ogrevalnega sistema, ureditev prezračevanja z rekuperacijo, vgradnja indirektne toplotne postaje za znižanje toplotnega režima, sanacija ogrevalnega sistema, vgradnja hladilnega sistema ter vgradnja sistema za ciljno spremljanje rabe energije.

Z izvedenimi ukrepi bo predvidoma prenovljenih 3062 kvadratnih metrov neto tlorisne površine.

S projektom se zasledujejo cilji večje energetske učinkovitosti stavb, s tem pa tudi nižanja stroškov, uporabe obnovljivih in alternativnih virov energije ter bolj trajnostno naravnanega upravljanja stavb v javnem sektorju, so še zapisali v vladni službi.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button