Glasba

Tomorrowland se seli na splet

Organizatorji belgijskega festivala elektronske glasbe Tomorrowland so se v obdobju epidemije novega koronavirusa in z njo povezanih omejitev zbiranja odločili, da bodo letošnjo izdajo preselil na splet.

Čeprav v Belgiji že postopoma sproščajo ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa, je tamkajšnja vlada izvedbo glasbenih festivalov prepovedala še najmanj do konca avgusta. Tomorrowland, eden največjih festivalov elektronske glasbe na svetu, pa kljub vsemu ne bo vrgel puške v koruzo. Organizatorji so se odločili, da bodo svojim podpornikom pripravili dvodnevno “digitalno festivalsko doživetje”.

 

Za ceno vikend vstopnice za 20 evrov bodo ljubitelji elektronike od doma lahko preko računalnika, pametnega telefona ali tablice spremljali pestro dogajanje. Ob podpori najboljše dostopne tehnologije pa bodo lahko krožili po osmih festivalskih prizoriščih. Po napovedih organizatorjev bodo tudi letos nastopila največja svetovna imena na elektronski plesni sceni. Umanjkali ne bodo niti posebni učinki.

Festival bo pod naslovom Tomorrowland Around the World potekal 25. in 26. julija.

Soustanovitelj festivala Michiel Beers je dejal, da si želijo s spletno izdajo ujeti duha Tomorrowlanda in “na novo izumiti festivalsko izkušnjo”. Želja organizatorjev je, da bi se na sto tisoče ljudi od Kanade do Avstralije zbralo pred ekrani in se odgovorno družili doma in v manjših skupinah.

Zaradi epidemije novega koronavirusa so odpadli številni podobni festivali na prostem. Kljub vsemu pa že sedaj nekateri klubi organizirajo spletne zabave, ki so na spletu največkrat dosegljive brezplačno, piše AFP.

 

 STA
Unsplash
ikona snemalec Tomorrowland

Sorodni članki

Back to top button