Šport

Turnirji Zdrave zabave so se začeli z badmintonom

V Športni dvorani Vrbanska se je odvil prvi del Turnirjev Zdrave zabave. Športno in tekmovalno razpoloženi študenti so se pomerili v badmintonu. Danes sledi še igranje košarke 3x3, futsala in odbojke. Za spodbujanje športnih aktivnosti med študenti je zaslužna Univerzitetna športna zveza Maribor - Zdrava Zabava.

Prvi dan dvodnevnega dogajanja športnih turnirjev, poimenovanega Turnirji Zdrave zabave, so se nadobudni športniki pomerili v badmintonu. Predvidena so bila tekmovanja tudi na področju druge športne discipline, v namiznem tenisu, a se ta del turnirja zaradi premajhnega števila prijavljenih žal ni izvedel.

To pa nikakor ni vplivalo na vrhunsko športno vzdušje v Športni dvorani Vrbanska. V badmintonu je sodelovalo 9 tekmovalcev. Na igrišču je prevladoval testosteron, saj ženskih predstavnic tokrat na žalost ni bilo. Tekmovalci so se najprej ogreli in nato začeli z igro. Sprva so se pomerili v skupinskem delu, kjer je vsak tekmovalec igral s vsakim. Razdeljeni so bili v dve skupini. Dva najboljša tekmovalca iz vsake skupine sta se uvrstila v polfinale. Nato sta sledila finale in boj za tretje mesto.

Badmintonska zveza Slovenije, Zdrava zabava, badminton, košarka, odbojka, futsal, rekreacija, šport, Univerzitetna športna zveza Maribor, Vrbanska, Domen Lonzarič
Sproščen klepet ali skrbno preučevanje sotekmovalcev?

Napeto štetje točk

Turnir badmintona je potekal po pravilih, ki jih določa Badmintonska zveza Slovenije. To je pomenilo, da je za dobljen niz tekmovalec moral doseči 21 točk ali 2 točki prednosti po tem številu točk. Za dobljeno igro pa je bilo potrebno dobiti dva niza oz. seta.

Tekmovalci, ki so se odrezali najbolje, so prejeli medalje in praktične nagrade partnerjev in sponzorjev Zdrave Zabave. Najboljši pa je dobil naziv Prvaka univerzitetnega mesta Maribor v badmintonu 2019/2020. Ta laskavi naziv je z izvrstno igro dosegel Domen Lonzarič. Sledila sta mu Uroš Burjek na drugem in Rok Komočar na tretjem mestu.

Badmintonska zveza Slovenije, Zdrava zabava, badminton, košarka, odbojka, futsal, rekreacija, šport, Univerzitetna športna zveza Maribor, Vrbanska, Domen Lonzarič
Najbolje uvrščeni tekmovalci prvega dneva Turnirjev Zdrave zabave.

Zdrava zabava skrbi za bogato športno dogajanje

Organizator športnega dvodnevnega dogajanja je Zdrava zabava – Univerzitetna športna zveza Maribor (UŠZM). Ta s svojim delovanjem opozarja na pomembnost aktivnega življenjskega sloga pri študentih in ostalih. Z vrsto dogodkov, tekmovanj, tečajev in ponujenih ugodnosti skrbi, da je rekreacija omogočena in dostopna vsem.

Za sodelovanje na turnirju ni bilo potrebno poravnati prijavnine. Športno opremo, ki so jo potrebovali za igro, so tekmovalci praviloma prinesli sami, za tiste, ki so prišli brez loparjev, pa je na pomoč priskočil organizator, ki je zagotovil možnost izposoje. Tako je bilo zagotovljeno, da so lopar lahko vihteli prav vsi prijavljeni.

Danes na isti lokaciji sledi še drugi, zadnji del turnirjev, na katerem bodo prijavljene ekipe tekmovale v naslednjih kategorijah: košarka 3×3, futsal in odbojka.

Zdrava Zabava pa k obisku in članstvu vabi tudi tebe. Če si želiš rekreacije in aktivnega preživljanja prostega časa s prijatelji, lahko kot študent postaneš član Zdrave zabave brezplačno. Ponujajo namreč vrsto športnih aktivnosti, ki se jih lahko udeležiš sam ali z družbo ostalih, željnih kombinacije gibanja in zabave.

 

Sara VOCOVNIK
Boris OČKERL

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button