FotoŠportVideo

Nočni tek na Kalvarijo: Že desetič osvojili peklenske stopnice

Kalvarija je za eno noč ponovno postala osrednje športno dogajanje v Mariboru. Zdrava zabava je namreč organizirala še en tek po slavnih stopnicah do vrha Kalvarije. Letos je stopnice osvojilo okoli 300 udeležencev.

Že desetič so se športni navdušenci zbrali pod Kalvarijo in premagali 454 slavnih stopnic. Ponovno je namreč v organizaciji Zdrave zabave potekal Nočni tek na Kalvarijo. Poskrbljeno je bilo tako za odrasle kot za otroke, ki so tekli na skrajšani trasi. Najboljši v vsaki kategoriji so dobili tudi nagrade.

V ospredju druženje in zabava

Kalvarija je ena izmed najbolj poznanih lokacij v Mariboru, saj vsakomur omogoča brezplačno rekreacijo. Sploh stopnice do vrha so znan vadbeni poligon tako za športne začetnike kot za profesionalce. Zdrava zabava je ob dogodku dala poudarek predvsem na to, da je zmagovalec vsak, ki stopnice premaga. Pomembno je druženje, zabava in promoviranje zdravega načina življenja z rekreacijo. Zato je tudi vsak sodelujoči prejel darilce in medaljo.

Dogajanje ob stopnicah je bilo neprestano živahno, s stojnicami sponzorjev, udeleženci, tistimi, ki so jih prišli podpirat in raznimi maskotami. Udeležence so ogreli tudi akrobati, ambasadorji Under Armour. Odraslega teka se je udeležilo okoli 210 športnih navdušencev.

Zadihani in prepoteni, a zadovoljni

Tek je bil razdeljen na 5 kategorij: otroške kategorije so se delile na Mini Kalvarček, Kalvarček in Senior Kalvarček, odrasle pa na žensko in moško. Najprej je teklo okoli 80 otrok, zatem pa je sledila podelitev nagrad za najboljše v vsaki kategoriji.

Kalvarija, Zdrava zabava, šport, tek, stopnice, brezplačna rekreacija, Under Armour, vsak je zmagovalec, kalvarček, zabava, maja tašić, bodifit, nočni tek, univerzitetna športna zveza maribor, tek na kalvarijo | Udeležence sta ogrela tudi ambasadorja Under Armour, F&B Acrobatics.
Kalvarija, Zdrava zabava, šport, tek, stopnice, brezplačna rekreacija, Under Armour, vsak je zmagovalec, kalvarček, zabava, maja tašić, bodifit, nočni tek, univerzitetna športna zveza maribor, tek na kalvarijo | Dogajanje pred stopnicami je bilo neprestano živahno.
Kalvarija, Zdrava zabava, šport, tek, stopnice, brezplačna rekreacija, Under Armour, vsak je zmagovalec, kalvarček, zabava, maja tašić, bodifit, nočni tek, univerzitetna športna zveza maribor, tek na kalvarijo | Najboljši so uspeli stopnice osvojiti v neverjetnih časih, vsi v manj kot dveh minutah.

  Nato so pa s teki začeli odrasli. Malo več kot eno uro je trajalo, da je stopnice premagalo okoli 210 udeležencev, ves čas so jih spremljali tudi vzkliki spodbude. Ker gre za nočni tek, so bile stopnice osvetljene z barvnimi lučmi. Slavne stopnice so najprej bolj položne, nato pa vedno bolj strme, zato se je skoraj vsak tekmovalec proti vrhu vsaj malo zadihal in prepotil, a osvojil jih je vsak.

  Vsako leto bližje nepremagljivemu rekordu

  Zanimivo je tudi dejstvo, da sta na prvem mestu že dve leti zapored ista zmagovalca, oba sta letos svoj čas precej izboljšala. Zmagovalec v moški kategoriji je bil Klemen Španring, v ženski pa Ana Čufer. Letošnji zmagovalec je sicer imel neverjeten čas z minuto in 49 sekundami, a nepremagljiv rekord izpred nekaj let nazaj ostaja. Ta znaša minuto in 44 sekund, postavil pa ga je Kranjčan Matjaž Mikloša, ki se je letos ponovno udeležil teka.

  Univerzitetna športna zveza Maribor, sicer bolj pogosto znana kot Zdrava zabava, je društvo, ki je v Mariboru zaslovelo zaradi edinstvenih športnih dogodkov, Nočni tek na Kalvarijo je samo en izmed njih. Že naslednji brezplačni maraton vadbe, ki ga organizirajo, lahko ujameš konec oktobra v dvorani UŠC Leona Štuklja. Več informacij lahko najdeš tukaj.

   

  Mojca KUPČIČ
  Patrik KOCIPER
  ikona snemalec Boris OČKERL

  Mojca Kupčič

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button