Šport

Znova nora mojstrovina Benjamina Šeška za obstanek v ligi B lige narodov

Slovenska nogometna reprezentanca je v zadnjem krogu lige narodov v Stockholmu igrala 1:1 (1:1) s Švedsko. S tem so si izbranci Matjaža Keka zagotovili obstanek v ligi B.

Goli so padali v prvem polčasu

Slovenija je na Švedsko prišla po obstanek v ligi B, ki zagotavlja neprimerno boljše in privlačnejše tekme kot tista razred nižje. Za to je potrebovala vsaj točko in jo na koncu tudi dosegla z mojstrovino Benjamina Šeška v 28. minuti. Švedska je pričakovano večino tekme prevladovala, saj bi morala zmagati za obstanek.

Podobno kot Slovenci na tekmi proti Norveški so Švedi tokrat odločno začeli in po manj kot minuti je Viktor Claesson s strelom malce z desne strani žogo poslal rahlo mimo slovenskih vrat. Švedi so bili še naprej konkretnejši in v šesti minuti izpeljali novo nevarno akcijo, ki se je na srečo gostov končala le s kotom, v osmi minuti pa so domači neuspešno zahtevali še najstrožjo kazen.

V 12. minuti pa so Slovenci izpeljali svoj prvi nevaren napad. Po dolgi žogi Jana Oblaka je Jan Mlakar žogo oddal Benjaminu Šešku, ki je prišel do strela v kazenskem prostoru, Robin Olsen pa se je izkazal z obrambo. Malo zatem je bil neuspešen še Petar Stojanović.

Švedska je sicer imela še naprej pobudo, med drugim je Oblak posredoval še po prostem strelu Emila Forsberga v 24. minuti, štiri minute pozneje pa je sledila nova mojstrovina v režiji Benjamina Šeška. Po dolgi Stojanovićevi podaji na levo stran kazenskega prostora je napadalec Salzburga z volejem zadel mrežo ob drugi vratnici za vodstvo Slovenije.

V 30. minuti je imela gostujoča zasedba novo priložnost, a na drugi strani je takoj zatem izjemno priložnost za Švede v kazenskem prostoru zapravil Claesson. Zato pa je ni v 42. Forsberg, ki je po samostojnem prodoru mimo celotne slovenske obrambe na koncu z nizkim strelom ugnal še Oblaka za 1:1.

@quaxzy Benjamin šeško for slovenia is something else. #sloveni #benjamin #šeško #golazo #goal #volley #left #foot #wonderkid #king #11 #beni ♬ original sound – quaxzy

Na koncu je bilo napeto, a Slovenci so se obdržali v ligi

Takoj po začetku drugega polčasa so imeli Švedi novo priložnost, na koncu je cilj zgrešil Claesson. Tudi v teh trenutkih so bili Švedi tisti, ki so napadali, iskali drugi gol, bili vse bolj nevarni.

V 65. minuti pa so tudi dotlej podrejeni Slovenci imeli priložnost za vodstvo, vendar je Gorenc Stanković zgrešil z glavo iz neposredne bližine. Naslednji je pri Slovencih poskusil Domen Črnigoj, in sicer z roba kazenskega prostora v 75. minuti, izkazal pa se je Olsen.

Švedi so tudi v zaključku tekme pritiskali, Slovenci pa na vse mogoče načine žogo izbijali iz nevarnih con. Ta taktika se je obrestovala, tako da so na koncu Kekovi nogometaši iztržili želen izkupiček.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button