Šport

Rokometašice na prvi tekmi svetovnega prvenstva proti Islandkam

Slovenske rokometašice bodo drevi ob 18. uri v Stavangerju igrale uvodno tekmo na letošnjem svetovnem prvenstvu na Danskem, Norveškem in Švedskem. Njihove prve tekmice bodo Islandke, po tem obračunu jih v soboto čakajo Angolke, v ponedeljek pa še Francozinje.

V primeru, da bodo slovenske rokometašice skupinski del končale od prvega do tretjega mesta, jih nato v drugem delu tekmovanja v Trondheimu čakajo tri najboljše reprezentance iz skupine C, kjer igrajo Norveška, Južna Koreja, Avstrija in Grenlandija. V primeru četrtega mesta v skupini D bodo Slovenke nastopile v predsedniškem pokalu za razvrstitev od 25. do 32. mesta.

Slovenske rokometašice so na Norveško pripotovale zdesetkane. V primerjavi z lanskim domačim evropskim prvenstvom manjkajo Elizabeth Omoregie, Nina Zulić, Tija Gomilar Zickero in Branka Zec, pod velikim vprašajem pa je tudi nastop prve zvezdnice Ane Gros, ki je zaradi poškodbe stegenske mišice že slab mesec izven tekmovalnega pogona.

Primaren cilj slovenskih rokometašic je uvrstitev na enega od treh kvalifikacijskih turnirjev za nastop na poletne olimpijske igre prihodnje leto v Parizu.

STA
Rokometna zveza Slovenije FB

Sorodni članki

Back to top button