Šport

Svetovne univerzitetne igre: Slovenci so končali z nastopi

Po devetih tekmovalnih dnevih so slovenski študentski športniki zaključili s tekmovanji na svetovnih univerzitetnih igrah. Nekateri so se že vrnili v domovino, nekateri pa se bodo udeležili zaključne slovesnosti, ki bo potekala jutri, 8. avgusta.

7. dan: Demšar z osebnim rekordom do finala, v finale tudi Monika Podlogar

7. dan so na atletskem stadionu tekmovali kar 4 slovenski športniki in športnice. Tilen Šimenko Lalič, študent Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, je nastopil prvi, in sicer v disciplini tek na 800 m. Žal se ni uspel uvrstiti v polfinale, zasedel je končno 32. mesto.

Kmalu za njim je nastopil še Filip Jakob Demšar, študent University of South Carolina in z novim osebnim rekordom (13,60 s) Sloveniji priboril še en finalni nastop.

 svetovne univerzitetne igre | Filip Jakob Demšar med tekom.
 | Gregor Alič.
svetovne univerzitetne igre | Tara Keber.

  Celoten dan je na tekmovališču preživela Tara Keber, študentka Pedagoške fakultete na Univerzi v Ljubljani, ki tekmuje v mnogoboju, opravila je s tekmami v teku na 100 m z ovirami, skoku v višino, teku na 200 m in metu krogle. Ob koncu dneva je Monika Podlogar, študentka Filozofske fakultete, v skoku v daljino osvojila 12. mesto.

  V dvorani zraven atletskega stadiona je svoj prvi nastop zabeležil Gregor Alič, študent Fakultete za računalništvo in informatiko na UL, ki Slovenijo zastopa v badmintonu. V prvem dvoboju je premagal Nepalca, nato pa v drugem izgubil proti nosilcu iz Tajpeja in zasedel končno 17. mesto.

  8. dan: Demšar do 5. mesta v teku na 110 m z ovirami

  Tokrat so Slovenci nastopali le na atletskem stadionu. Z drugim delom tekmovanja je že zjutraj začela Tara Keber, ki se je na svoj drugi tekmovalni dan pomerila v skoku v daljino, metu kopja, teku na 800 m in osvojila končno 20. mesto v mnogoboju. S svojim nastopom je zelo zadovoljna, saj je dosegla tudi nekaj osebnih rekordov. Dopoldan je v skoku v daljino nastopil tudi Nino Celec, študent Višje strokovne šole Izobraževalni center Piramida Maribor, ki pa je žal trikrat prestopil.

  svetovne univerzitetne igre

  Zadnji nastop na stadionu Shuangliu Sports Centre Stadium je bil namenjen finalu teka na 110 m z ovirami, v katerega se je uvrstil tudi Filip Jakob Demšar. V finalu je  z rezultatom 13,63 s zasedel 5. mesto.

  Po tekmi je podal tudi izjavo: »V kvalifikacijah sem tekel osebni rekord, tako da je bil že to super začetek te celotne tekme. Imel sem 5. čas kvalifikacij in sem vedel, da je to dobro izhodišče pred finalom. V finalu sem tekel sicer 3 stotinke slabše kot v kvalifikacijah, nekaj časa mi je vzel tudi veter v prsa. Mislim, da je bil po občutku vseeno boljši finalni nastop, kljub temu da sem bil v kvalifikacijah bolj natančen pri tehnični izvedbi teka. Vem, da sem zmožen še boljšega rezultata, zato vseeno ostaja nekaj grenkega priokusa, a skupno gledano sem z nastopom zadovoljen.«

  9. dan: polmaraton, skok v višino in sabljanje zaključujejo slovenske nastope

  Zgodaj zjutraj se je na tekmovališče podala Anja Fink, študentka Medicinske fakultete na Univerzi v Ljubljani. Trasa polmaratona je potekala v okolici atletskega stadiona, kjer je opravila skupaj štiri 5-kilometerske kroge in na koncu manjši kilometrski krog. 21 km je pretekla v času 1:16:34, ki ji je prinesel 13. mesto.

  V dopoldanskih urah so se ponovno pomerili sabljači, ki so tokrat tekmovali v ekipnem tekmovanju discipline meč. Že na prvi tekmi so se srečali z odličnimi Američani, ki jo jim preprečil uvrstitev v naslednji krog. Timon Grubar, Bernard Baler in Jakob Souvent Pogačnik so tako osvojili končno 21. mesto.

  svetovne univerzitetne igre

  Zadnji slovenski nastop na Svetovnih univerzitetnih igrah v Čengduju je pripadel Moniki Podlogar, ki se je predvčerajšnjem uspela uvrstiti v finalno serijo skoka v višino. V finalu je Monika uspela preskočiti letvico na višini 180 cm in osvojila 8. mesto.

  Slovenski športniki in športnike so s tem dnevom zaključili svoje nastope. Nekateri so se že vrnili v domovino, nekateri še čakajo na odhod. Del slovenske odprave pa se bo udeležil tudi zaključne slovesnosti, ki bo 8. avgusta v Chengdu Open Air Music Parku.

  SUSA / EJ
  SUSA

  Sorodni članki

  Back to top button