Šport

Kakšna bo sankcija za Viole, ki so s pirotehniko poškodovale šest članov NK Mura?

Včeraj je na tekmi med NK Muro in NK Maribor v Murski Soboti eksplozivno telo poškodovalo šest članov NK Mura. V 58. minuti so obračun prekinili zaradi metanja pirotehničnih sredstev iz sektorja mariborskih navijačev na in ob igrišče. Vseh šest je moralo pomoč poiskati v UKC Maribor.

Ob igrišču je zaradi navijačev odjeknila močna eksplozija, tam so se ogrevali predvsem igralci NK Mura. Na novinarski konferenci, kot je objavil Večer, so iz NK Mure sporočili, da je bilo poškodovanih šest članov Mure, pri čemer imata dva huje poškodovan sluh in opekline. Kot je poročal 24ur.com, sta jo najbolj skupila Tilen Ščernjavič in Niko Kasalo, ki praktično ničesar ne slišita in sta močno poškodovana, po prvih informacijah bosta oba odsotna najmanj šest tednov.

Kot pa je poročal Sportklub, je bil med poškodovanimi tudi Žiga Laci. V vodstvu Mure so bili pretreseni, kar je na novinarski konferenci po tekmi poudaril predsednik črno-belih Robert Kuzmič, medtem ko se je direktor Maribora Bojan Ban opravičil v imenu kluba.

“Začasna izguba sluha, močni glavoboli, opekline po nogah pri dveh nogometaših so zgolj nekatere od posledic tega dejanja. Vseh šest je moralo po pregledu na soboški urgenci na nadaljnje preiskave v UKC Maribor,” so zapisali pri NK Mura v sporočilu za javnost.

Po dolgi prekinitvi so odgovorni za nadaljevanje tekme postavili pogoj, da bi izpraznili gostujoči navijaški sektor. Ker se to ni zgodilo, so tekmo dokončno odpovedali. Kakšen bo končni razplet tega obračuna, bo treba počakati na odločitev disciplinske komisije tekmovanja.

NZS: Sistemsko bo treba ločiti navijaštvo in huliganstvo

“Na Nogometni zvezi Slovenije smo ogorčeni in pretreseni zaradi dogodkov na tekmi 21. kroga Prve lige Telemach med Muro in Mariborom. Do 57. minute smo gledali navijaški praznik, potem pa je bila tekma zaradi navijaških izgredov prekinjena, ob uporabi nevarnih eksplozivnih sredstev gostujoče navijaške skupine pa je prišlo do poškodb šestih članov domačega moštva,” so sporočilo za javnost začeli pri NZS.

Kot so dodali, si želijo in upajo, da poškodovani zaradi nepremišljenega, sramotnega dogodka ne bodo nosili dolgoročnih posledic. “Vsem želimo čim hitrejše okrevanje,” so pristavili.

Kot še pravijo na NZS, bo treba nujno potegniti jasno ločnico med navijaštvom in huliganstvom. “In čas je, da se problema lotimo skupaj z vsemi deležniki. Današnji dogodek je dodaten signal, da je na tem področju potrebna sistemska in celovita ureditev,” so še zapisali pri NZS in zaključili, bo usoda tekme znana v najkrajšem možnem času, po odločitvi vodje tekmovanj NZS.

Kakšna bo kazen za omenjeni incident še ni znano, na družbenih omrežjih pa se je razširilo pozivanje k ostri in učinkoviti zakonodaji na področju huliganstva po vzoru Anglije.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button