Šport

Slovenski nogometaši v izdihljajih ob zmago proti Srbiji na EP

Slovenska nogometna reprezentanca je v 2. krogu skupinskega dela evropskega prvenstva v Nemčiji v Münchnu s Srbijo igrala 1:1 (0:0). Izbranci Matjaža Keka bodo zadnjo tekmo v skupini C igrali 25. junija v Kölnu proti Angliji.

Selektor Kek je večkrat, prvič že ob žrebu skupin, poudarjal, da niso favoriti v skupini, da pa se jih bo vseeno moralo kaj vprašati. Proti Danski se je to pokazalo prvič, danes se je proti Srbiji še drugič. A s kar precej grenkega okusa. Slovenci so bili predvsem v prvem polčasu boljši tekmec, vodili pa vse do 95. minute, ko jim je tri točke in s tem skoraj gotovo osmino finala odvzel Luka Jović.

Proti Srbiji, ki tako kot Slovenci na EP nastopa prvič po letu 2000, je na deveti medsebojni tekmi Slovenija še sedmič igrala neodločeno, ekipi pa imata vsaka po eno zmago.

Kek se je za obračun s Srbi odločil za preverjeno zasedbo s prve tekme, začel je z identično postavo. Ta je tokrat po glasno odpeti himni številnih slovenskih navijačev začela kar odločno, v četrti minuti je do strela z 20 metrov prišel Adam Gnezda Čerin, vendar je žogo poslal preveč po sredini.

Karničnik za vodstvo

V 69. minuti je Žan Karničnik na svoji polovici ukradel žogo, stekel z njo v protinapad, jo oddal na levo do Elšnika, ta pa nazaj Karničniku pred gol za 1:0.

V 72. minuti so bili Srbi blizu izenačenju, ko je Mitrović iz bližine stresel prečko, v 79. je na drugi strani takrat neuspešno streljal Karničnik, podobno kot Lazar Samardžić štiri minute pozneje v srbski ekipi, ki je sicer pritiskala v zadnjih minutah, pritisk pa unovčila prav v zadnjih sekundah. Po kotu je Jović s strelom z glavo razžalostil Kekove fante, ki pa imajo sicer po dveh tekmah dve točki, Srbi pa so pri eni.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button