Šport

Pričenja se sobna košarkarska liga, prijavi se!

V času karantene je na slovenskem športnem prizorišču vzcvetel nov šport. Sobna košarka, kjer v provizoričen košarkarski koš mečeš takšne in drugačne objekte, ki jih najdeš pri roki. Prva sobna košarkarska liga, uradno tekmovanje Košarkarske zveze Slovenije, se bo začelo v ponedeljek, 30. marca, ob 10. uri.

Uradna košarkarska tekmovanja v sezoni 2019/2020 pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije so se zaradi epidemije koronavirusa že končala. Košarkarji in košarkarice so že več dni prikrajšani za treninge ter druženje s soigralci in žal ni znano, kdaj se bo stanje normaliziralo in bodo košarkarski klubi znova lahko poskrbeli za vadbo ekip.

Postani prvak v sobni košarki. Prijavi se v Nova KBM prvo sobno košarkarsko ligo.

A košarkarski duh nas zahvaljujoč družbenim omrežjem spremlja na vsakem koraku. Z Nova KBM prvo sobno košarkarsko ligo pa se bo košarkarsko vzdušje stopnjevalo iz dneva v dan, vse do razglasitve prvega prvaka lige v sobni košarki.

Namesto igranja v košarkarskih dvoranah se ta zvrst košarke igra kar v domačih sobah, sporočajo v košarkarski zvezi.

Tekmovanje bo potekalo na spletnem družbenem omrežju Instagram. Igralci se bodo morali najprej prebiti skozi kvalifikacijsko sito. Najboljših 64 tekmovalcev se bo nato pomerilo v sistemu na izpadanje, na poti do finalnega turnirja najboljših štirih tekmovalcev, ki bo 4. aprila, pa bo treba različne sobno-košarkarske izzive. Zmagovalec pa bo ob pravem pokalu prejel tudi Sony Play Station 4.

Več informacij in navodila za prijavo pa najdeš na spletni strani KZS.

 STA
Pixabay
ikona snemalec Košarkarska zveza Slovenije videoposnetki tekem

 

Sorodni članki

Back to top button