Delo

Udobje na delovnem mestu je za produktivno delo pomembno

Delovna mesta se spreminjajo, trendi v pisarnah prihajajo in odhajajo. Ena stvar, na kateri pa vselej ostaja velik poudarek, je zdravje in počutje zaposlenih.

Jasno je, da kakovostno delovno mesto vodi k manj stresnemu in produktivnejšemu vzdušju, pri čemer ima velik vpliv tudi samo fizično okolje. Spodaj je nekaj predlogov kako si delovno okolje narediti delu bolj prijetno.

Svetloba

Ena izmed glavnih stvari, ki vplivajo na kakovost delavnega prostora je zagotovo svetloba. Sonce poveča razpoloženje in nas naredi bolj produktivne. Morda si celo sam opazil, da se v zimskih mesecih počutiš manj energično. Ravno slednje pa je posledica pomanjkanja izpostavljenosti sončni svetlobi. Če je le mogoče, naj ima delovni prostor veliko oken z obilico naravne svetlobe. V nasprotnem primeru pa poskusi prostor razsvetliti z uporabo svetil. Na mizi imej svetilko, saj je kakršna koli dodatna osvetlitev pomembna za lažje branje, pisanje in druga opravila.

Red mora biti

Poleg svetlobe je pomembna tudi urejenost in dobra organizacija. Urejen delovni prostor je zagotovo bolj produktiven od natrpanega, zato pred delom poskrbi, da so vsi predmeti pospravljeni na svoje mesto. Si že pomislil na odprte police, kjer so predmeti pregledno urejeni, a hkrati na dosegu roke?

Ne prevroče in ne premrzlo

Velik vpliv ima tudi sobna temperatura. Ko je prevroče, se ne moremo dobro skoncentrirati. Spet, če je prehladno, nismo produktivni. Nastavi si torej takšno sobno temperaturo, da se boš na delovnem mestu počutil prijetno.

Osebna nota

Da bo delovno okolje tebi prijazno, vključi vanj tudi osebno noto. Lahko si prineseš kakšno osebno fotografijo, koledar ali pa zgolj preprogo, ki bi poživila prostor. Možnosti je neskončno. Poizkusiš lahko tudi z navdihujočim plakatom, ki bo povečal tvoje razpoloženje in produktivnost.

 

 talentiran.si (vir)
Unsplash

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button