Zdravje

Kaj se zgodi s tvojim telesom, če dlje časa ne seksaš?

Ob koncu zveze se običajno konča tudi reden seks. Popolnoma razumljivo je, da ob bolečini razhoda nisi pripravljen na spolni odnos z drugo osebo. Vseeno pa poskrbi, da boš vsake toliko časa za lajšanje stresa poskrbel s samozadovoljevanjem.

Ni skrivnost, da reden seks dobro vpliva na zdravje. Če je tvoje telo nanj navajeno, boš verjetno občutil spremembe, če dlje časa ne boš seksal. Običajno se to pripeti, ko se posameznik razide s partnerjem in ni pripravljen na spolne odnose z drugimi osebami. Brez skrbi, nenadna odsotnost seksa nima večjega vpliva na tvoje zdravje. Vseeno pa boš verjetno čutil vsaj eno izmed petih stvari, predstavljenih spodaj.

Libido se ti bo znižal ali zvišal

Sari Cooper, licencirana seks terapevtka pravi, da odsotnost seksa na vsakega posameznika vpliva drugače. Veliko ljudi se počuti leno, saj je spolni odnos navsezadnje rekreacija, ki je sedaj ne izvajajo. Zaradi lenobe in ker seksa trenutno ne bodo dobili na pladnju, bodo o njem mislili redkeje, spolni libido pa se jim bo znižal. Po drugi strani pa bodo morda o seksu pogosteje razmišljali, saj jim bo manjkal. To pomeni, da se bo spolni libido zvišal. Kaj se bo zgodilo, je sicer odvisno od posameznika, a razlika se bo pojavila.

pomanjkanje seksa, odsotnost seksa, kaj se zgodi če ne seksaš, dlje časa brez seksa, orgazem, manj inteligenten, zdravje, spolno zdravje, spolno življenje, spolnost, poželenje, užitek, pogostost seksa, pogostost spolnega odnosa, libido, lajšanje menstrualnih krčov, menstrualni krči, seks
Prekinitev razmerja pogosto vodi v daljšo obdobje brez spolnih odnosov.

Pogosteje boš slabše razpoložen

Seks ni samo fizično dejanje, vpliva tudi na duševno zdravje. Gre za aktivnost, ki poveže dve telesi, koža na kožo. Ta stik boš verjetno pogrešal, kar zna vplivati tudi na tvoje duševno zdravje. To ne pomeni, da boš naenkrat postal depresiven, če si drugače duševno zdrav. Pomeni pa, da boš večkrat slabše razpoložen. Poleg tega seks, še posebej orgazem, lajša stres. Zato boš brez njega verjetno bolj pogosto pod stresom.

Imela boš hujše menstrualne krče

Lauren Streicher, zdravnica, ki je napisala knjigo s področja seksualnega zdravja, je ugotovila, da obstaja povezava med seksom in menstrualnimi krči. Maternica je mišica in mnoge ženske bodo pri orgazmu skrčile maternico, zaradi česar bo kri hitreje odtekla, kar bo posledično zmanjšalo menstrualne krče. Ampak za to lahko poskrbiš sama, saj za orgazem ne potrebuješ partnerja.

pomanjkanje seksa, odsotnost seksa, kaj se zgodi če ne seksaš, dlje časa brez seksa, orgazem, manj inteligenten, zdravje, spolno zdravje, spolno življenje, spolnost, poželenje, užitek, pogostost seksa, pogostost spolnega odnosa, libido, lajšanje menstrualnih krčov, menstrualni krči, seks
Tudi, če ne seksaš, poskusi poskrbeti za redno samozadovoljevanje, saj je dobro za tvoje telo.

Postal boš manj inteligenten

Morda se sliši čudno, da odsotnost seksa povzroča manjšo inteligenco, ampak tako pravijo rezultati raziskave, ki je bila opravljena na 73 osebah. Ljudje, ki redno seksajo, so pokazali boljše kognitivne sposobnosti kot tisti, ki v tem času niso seksali. Verjetno gre za hormone, ki se sproščajo med seksom in dobro vplivajo na naše kognitivne sposobnosti.

“Kot vožnja s kolesom”

Angleški izraz “It’s like riding a bike” pomeni, da tvoje telo nikoli ne pozabi, kako se kolesari, čeprav dolgo časa nisi kolesaril. Enako velja za seks. Zato brez skrbi, tudi če trenutno ne seksaš, boš v seksu ponovno dober, ko se ga ponovno lotiš.

 

DOSTOP.si / MK
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button