Življenjski slog

Te leto 2020 sili h kričanju? 8 nasvetov, kako lahko sprostiš pritisk

Bi kdaj od jeze najraje zakričal? Leto 2020 nam že vsem preseda in večina nas že komaj čaka, da se konča. Če želiš kričati na vse grlo, imamo zate nekaj nasvetov oz. načinov, na katere lahko to storiš. Pazi le, da v bližini ne bo nikogar, saj lahko kričanje v ljudeh sproži lažji napad panike ali poveča nivo stresa.

1 Kričanje v kadi

Obisk kopališč je nekoliko otežen, zato se boš moral zadovoljiti s kričanjem v kadi. Napolni domačo kopalno kad in še preden boš vanjo dodal kopalno “bombo”, potopi glavo pod vodo in zakriči na vse grlo. Poskrbel boš kar za trojno sproščanje: zakričal boš pod vodo, ležanje v topli vodi in poslušanje podvodnih zvokov.

2 Ko se mimo pelje glasen vlak

Čeprav boš javne prevozna sredstva v prihodnjih dnevih najverjetneje uporabljal nekoliko redkeje, pa lahko vseeno izkoristiš glasen vlak in zakričiš na vse grlo. Vseeno poskušaj na tak način kričati ob manj obljudenih urah, saj ni nujno, da te bo vlak popolnoma preglasil.

3 V gozdu ali na sprehodu v naravi

Predlagamo, da se v gozd ne odpraviš ponoči, saj lahko v nočni tišini marsikoga prestrašiš. Poleg tega pa ti po novem policijska ura to tudi preprečuje. Glede na to, da bo za tovrstno sproščanje zagotovo dan, pojdi dovolj globoko v gozd ali pa grlo izprazni na pohodu po neobljudenem hribu.

4 Izberi kak izviren zvok

Morda lahko poskusiš s tuljenjem kot volk ali pa oponašanjem kake druge živali. Študija iz 2015 namreč pravi, da se ljudje manj prestrašijo, ko slišijo krik, ki je nekoliko manj prvinsko in bolj podobno živalskim zvokom.

5 Prični kričati profesionalno – v metal bendu

Čeprav tvoji sosedje morda ne bodo najbolj navdušeni, pa zagotovo ne bodo prestrašeni. Vseeno poskušaj kričanje omejiti le na dnevne ure.

6 Oglej si grozljivko

Ker se približuje noč čarovnic, bo na televiziji ali pa Netflixu dovolj materiala za kričanje. Izberi tako, ki te bo dovolj prestrašila, da boš kdaj tudi zakričal. Pusti, da tvoje telo odreagira na naraven način.

kričanju, krik, zakričati, zakriči, frustracije, jeza, kričanje
Bliža se noč čarovnic, zato lahko zakričiš ob ogledu dobre grozljivke.

7 Kričanje na Islandiji

Ne, ne bo ti treba potovati na Islandijo. Samo posnemi svoje kričanje in ga naloži na spletno stran, ta pa bo tvoje kričanje predvajala na Islandiji. Na strani lahko poslušaš tudi kričanje drugih.

8 Kričanje v blazino

Nekoliko manj izviren način kričanja, vseeno pa je lahko dovolj učinkovit, da sprosti tvoje frustracije. Morda je vseeno dobro, da te opozorimo, da te bodo tvoji sostanovalci ali starši najverjetneje slišali.

Zakaj moramo vsake toliko malo zakričati?

Podobno kot s kričanjem dojenčki izražajo svoje potrebe, jih včasih moramo tudi odrasli. Morda si med tistimi, ki si pri sproščanju frustracij pomagajo z meditacijo, vadbo ali umetnostjo, nekateri pa za to enostavno potrebujejo kričanje.

Čeprav ni konkretnih raziskav, ki bi razlagale, zakaj prvinsko kričanje na nas vpliva terapevtsko, pa smo vsi že občutili olajšanje, ko smo lahko na vlakcu smrti na ves glas zakričali. Predvsem dogodki letošnjega leta so popoln razlog za kričanje, zato kar pogumno – najdi način in zakriči na ves glas.

 

DOSTOP.si / UJ
Pexels

Sorodni članki

Back to top button