Kultura

Umrl zloglasni Darth Vader iz Vojne zvezd. Naj bo Sila z njim!

V starosti 85 let je umrl britanski igralec David Prowse, ki je zaslovel z vlogo zloglasnega lika Darth Vader iz originalne trilogije znanstvenofantastične sage Vojna zvezd, je po poročanju britanske mreže BBC sporočil njegov agent Thomas Bowington.

Z veliko žalostjo sporočamo, da je David Prowse v soboto zjutraj preminil v starosti 85 let, je Bowington zapisal na Facebooku. Njegovo smrt je označil za veliko izgubo za milijone oboževalcev po svetu. “Naj bo Sila z njim, vselej!” je še dodal.

Prowse, ki je stal za grozečo črno masko negativca Dartha Vaderja v prvotni trilogiji Vojne zvezd, katere prvi del je nastal leta 1977, je po navedbah svojega agenta umrl po krajši bolezni, še navaja BBC.

Nekdanji bodybuilder Prowse je bil izbran za vlogo Vaderja zaradi svoje mogočne telesne postave. V višino je namreč meril skoraj dva metra.

Darth Vader: “No, I am your father!”

 

Glas je liku sicer posodil ameriški igralec James Earl Jones. V prizorih bojevanja pa je Prowsea zamenjal sabljač Bob Anderson, ki je umrl leta 2012 v starosti 89 let.

Prowseova igralska kariera se je raztezala čez pet desetletij. Vendar pa mu je prav vloga temačnega gospodarja Sithov v Vojni zvezd prinesla mednarodno slavo.

 

STA
Profimedia
ikona snemalec Star Wars Malaysia

Sorodni članki

Back to top button