Kultura

V kino je prišla komična drama Sladičeva pica, ki navdušuje kritike

Na velika platna je prišla komična drama, ki spremlja zgodbo dveh prijateljev, njuno odraščanje, skupne poti in prvo ljubezen v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja v Kaliforniji.

Komično dramo Sladičeva pica je režiral in zanjo napisal scenarij Paul Thomas Anderson (ki je režiral in napisal scenarij za filme Vroče noči, Magnolia, Tekla bo kri, Gospodar, Skrivna pregreha, Fantomska nit). Film je prejel štiri nominacije za zlate globuse, navdušil kritike ter osvojila več nagrad za najboljši film.

V glavnih vlogah zaigrata Alana Haim in Cooper Hoffman, sin pokojnega oskarjevca Philipa Seymourja Hoffmana. Za Haimovo je film prvi celovečerec, za Hoffmana pa prva igralska vloga, oba pa sta nominirana za zlati globus za najboljšo igralko in igralca. V filmu zaigrajo še Sean Penn, Bradley Cooper, Tom Waits, Benny Safdie in drugi. 

Film je v kinu na rednem sporedu 6. JANUARJA 2022 dalje.

Komična drama o nenavadnem prijateljstvu

Sladičeva pica razkriva zgodbo o odraščanju Alana Kane (Alana Haim) in Garyja Valentina (Cooper Hoffman), njuno skupno pot in prvo ljubezen v Dolini San Fernando leta 1973.

Alana in Gary se prvič srečata na fotografiranju na njegovi srednji šoli. Alana ni več študentka, temveč mlada ženska, ki se želi dokazati več kot le pomočnica fotografa. Gary se je že uveljavil kot igralec – in to ji takoj pove, da bi nanjo naredil vtis. Njegova nadnaravna samozavest jo zabava in navduši in tako vzpostavita iskren, pa tudi malce neroden odnos. Ker si Gary želi, da si se z Alano še bolj povezal, izkoristi priložnost in jo povabi, da bi bila njegova spremljevalka med televizijskim nastopom v New Yorku, ona pa privoli. Televizijski nastop ne gre ravno po načrtih, in ko se vrneta v Kalifornijo, se vsak od njiju sprašuje o svoji prihodnosti.

Sama ali drug ob drugem Gary in Alana doživita vrsto razburljivih in grenko-sladkih razsvetljenj. Bližnje srečanje s slavnim igralcem (Sean Penn), hollywoodskim producentom (Bradley Cooper) in lokalnim politikom (Benny Safdie). Oba krmarita skozi čas in kraj, ki jima prinašata vznemirjenje ob prvi ljubezni, vstop v odraslost in odkrivanje na novo odkritega potenciala – morda predvsem drug v drugem.

Karantanija Cinemas
Karantanija Cinemas

Sorodni članki

Back to top button