KulskoKultura

Toš tradicionalno razprodal Štuk

Kot vsako jesen, je tudi tokrat na Štukov oder stopil Tadej Toš.

Dobro uro in pol je eden najbolj priljubljenih štajerskih komikov iz rokava stresal šale in komične modrosti, ki so vedno znova do srca nasmejale nabito polno dvorano Štuka.

Že dobre pol ure pred tradicionalnim jesenskim standup nastopom Tadeja Toša se je pred dvorano Štuka nabrala dolga kolona, ki se je kmalu podaljšala vse do izhoda in se nadaljevala zunaj. Do zadnjega kotička razprodana ŠTUKomedija je privabila obiskovalce različnih starosti, vsi pa so bili željni smeha in zabave. Nekaj minut pred nastopom so se vrata dvorane končno odprla in obiskovalci so hitro zasedli stole, veliko se jih je namestilo tudi na balkonu, nekateri so svoj prostor našli ob steni dvorane, velik del gledalcev pa je iz zadnjih vrst standup gledal kar stoje. Tega pa smo v zadnjem času na Štukovih večerih komedije pravzaprav kar vajeni.

Z nekaj minut zamude je na oder končno stopil Tadej Toš. Oblečen v modro elegantno obleko je obiskovalce najprej nagovoril s čestitko ob Thanksgiving-u oziroma zahvalnemu dnevu, nato pa nadaljeval z bolj slovenskimi temami. Dvorana se je od smeha tresla že po nekaj stavkih, Toš pa je vse skupaj le še nadgrajeval s komično razlago aktualnih tem. Seveda se je lotil tudi mariborskih volitev, za katere noben analitik ne zna predvideti, kaj se bo zgodilo, saj se odstotki spreminjajo vsako minuto.

Nekateri so si že po nekaj minutah brisali solze smeha, Toš pa je še naprej suvereno obdeloval štajerski in slovenski svet. Pozabil ni niti na migrantsko tematiko in ljubezen do turških nadaljevank ter na žico, skozi katero bi na naši južni meji po njegovem mnenju lahko stopil že s kakim litrom šmarnice v sebi.

Tadej Toš je znova dokazal, da je mojster komedije in standupa. |
V dvorani bi se težko našel še kak prost kotiček. |
Dobro uro in pol se je dvorana tresla od smeha. |

  Kot zavedni Štajerc v vsak svoj nastop vključi štajerske posebnosti. Tokrat nam je razložil, da Štajerci zelo radi širimo novice, ampak samo, če jim dodamo magično besedico BAJE. In baje je ob njegovih šalah na Štuku odmevalo od glasnega smeha. S ptujskim naglasom, pretirano mimiko in štajerskimi vulgarnimi izrazi je poskrbel za glasen smeh obiskovalcev, ki pri nobeni šali niso mogli ostati ravnodušni.

  Do konca predstave si je že vsak obrisal kako solzo smeha, zagotovo pa so po dobri uri in pol bolele tudi trebušne mišice. Ob odhodu iz dvorane se je tu in tam še vedno kdo glasno zasmejal, ko se je spomnil kake dobre fore iz predstave. Tadej Toš je s svojim vrhunskim standup nastopom tako še enkrat dokazal, zakaj je v Mariboru in na Štajerskem tako priljubljen, na Štuku pa vedno razprodan. Mi že komaj čakamo naslednjo jesen, kaj pa ti?

   

  https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUrška KUR
  https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Urška KUR

  Oceni članek

  Hvala!

  User Rating: Be the first one !

  Sorodni članki

  Back to top button