Kulsko

V Nemčiji bi uzakonili obvezne sprehode za pse

V Nemčiji so predstavili predlog zakona, ki bi lastnikom psov naložil obvezen sprehod s svojim ljubljenčkom dvakrat na dan.

Kmetijska ministrica Julija Klöckner je nedavno predstavila predlog zakona, ki bi psom podelil dodatne pravice. V Nemčiji namreč živi okoli 9,4 milijona psov, niso pa vsi primerno oskrbovani. To ne velja le za tiste, ki vse življenje preživijo na primer na verigi, za pse prav tako ni dobro, da cele dneve preživijo na sedežni garnituri in se redijo, poroča časnik Süddetusche Zeitung.

Ministrica se želi boriti proti takšnim okoliščinam z uredbo, ki bo lastnike psov med drugim prisilila, da svoje štirinožne prijatelje dvakrat dnevno peljejo za najmanj eno uro na sprehod. Dodatno želi zaostriti in urediti tudi razmere pri vzrediteljih in prevozu živali. Predlog morajo sicer preučiti in podati mnenje še v zveznih deželah in strokovnih združenjih, bi pa lahko začel veljati v začetku prihodnjega leta.

“Domače živali niso plišaste igračke, njihove potrebe je treba upoštevati,” je povedala Klöcknerjeva.

Predlog glede sprehodov temelji na nedavni študiji, je pojasnila ministrica. Kako bi izvajanje nove uredbe nadzorovali v resničnem življenju, pa še ni znano.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button