Kultura

Stan Lee presenetil s prvim romanom za odrasle

Jeseni bo izšel prvi roman za odrasle lani preminulega legendarnega soustvarjalca Marvelovih stripovskih super junakov Stana Leeja z naslovom A Trick of the Light. Avtor je v delu v ospredje postavil najstnika, ki morata svoje super moči združiti, da rešita svet pred uničenjem.

Stan Lee v romanu s popolnim naslovom Stan Lee’s Alliances: A Trick of the Light podaja zgodbo o prijateljstvu. Prijateljstvo med Cameronom, ki je po strašljivi nesreči pridobil poseben dar manipuliranja tehnologije z mislimi, ter hekerko in razbijalko kod Nio. “Ko fizične in spletne sile grozijo uničenju človeštva, morata združiti moči, da rešita svet,” napovedujejo pri založbi Houghton Mifflin Harcourt.

Roman, pod soavtorstvo katerega se podpisuje Kat Rosenfield, je po navedbah založbe nastajal več let. Po Leejevi smrti pa izhaja kot prvi v sklopu projekta Alliances. Lee je v predgovoru h knjigi zapisal, da so danes na svetu na voljo dražeče tehnologije, ki v bralcih vzbujajo vprašanja o tem, kaj bo jutri, medtem ko protagonista v njegovem romanu težita k iskanju odgovorov tukaj in zdaj. “Postavljata nama vsakdanja vprašanja o ljubezni, prijateljstvu in sprejemanju ter o iskanju višjega smisla,” je napovedal.

Roman bo že v tem tednu na voljo v avdio različici, za katero je glas prispevala igralka Yara Shahidi, v fizični obliki pa bo izšel 17. septembra.

Stan Lee je umrl novembra lani v 95. letu starosti. Sodi med očete super junakov, kot so Spiderman, X-Man, Iron Man in Hulk. V letih pred smrtjo se je boril z različnimi boleznimi.

V povezavi z avtorjem po njegovi smrti poteka več sodnih postopkov. Leejevega nekdanjega managerja so aretirali z obtožbami zlorabe starostnika, njegova hčer pa je menedžerja in še dva osumljenca obtožila, da so se skušali preko očeta okoristiti.

 

ikona pisec STA
ikona fotograf Audible

Sorodni članki

Back to top button