Izobraževanje

Welcome weeks 2018

ŠOUM pozdravlja študente v novem študijskem letu

Ob začetku novega študijskega leta bodo bruci prejeli priročne mape z informacijami, ki jih bodo potrebovali za uspešen študij in kvalitetno preživljanje prostega časa. ŠOUM za študente pripravlja številne aktivnosti, začenši s t.i. »Welcome weeks 2018«.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) ob začetku novega študijskega leta 2018/19, tradicionalno pozdravlja študente z informativno akcijo »DOSTOP«, s katero želi izraziti dobrodošlico brucem ter vsem študentom in jim zagotoviti vse informacije, ki jih potrebujejo za uspešno vključitev v študentsko življenje. Hkrati ŠOUM predstavlja tudi številne aktivnosti, ki se bodo za mariborske študente izvedle v jesenskem obdobju.

»Že od vsega začetka se pri ŠOUM trudimo, da mariborski študenti dobijo potrebne informacije in podporo ob študiju. Pomembno je, da se zavedajo svojih pravic in dolžnosti, mi pa jim bomo hkrati omogočili tudi pester obštudijski program. ŠOUM tekom leta pripravi okoli 100 različnih aktivnosti in dogodkov, hkrati pa smo ves čas vpeti v reševanje vsebinskih problematik, tako na lokalnem, kakor tudi na nacionalnem nivoju. Vsem novim študentom svetujem, da se samostojno podajo na novo pot ter skušajo čim več stvari urediti sami«, študente pozdravlja predsednik ŠOUM Žiga Pirš.

Študentsko mapo DOSTOP bruci Univerze v Mariboru prejemajo pred svojimi fakultetami ob začetku študijskega procesa. V sami mapi se nahaja blok za zapiske, kemični svinčnik, študentski »popustnik« ter napotitev, kje najdejo vse pomembne inforamcije ob vstopu v svet študentskega življenja.

»Welcome weeks ŠOUM 2018«

Skupina ŠOUM za mariborske študente skozi leto pripravi več kot 100 dogodkov in aktivnosti, v prvih dneh pa bodo mladi imeli možnost udejstvovanja na različnih dogodkih, zapakiranih v t.i. »Welcome Weeks ŠOUM 2018«, ki so postala že stalnica ob začetku študijskega leta. Ti potekajo od 24. 9. do 18. 10., program je obširneje predstavljen na spletni strani ŠOUM. Tam študenti najdejo tudi vse informacije o samem študiju, pravicah in dolžnostih, ki jih imajo pri študijskem procesu, štipendiranju, bivanju ter vseh ostalih elementih študentske socialne varnosti.

Program kar 23 – ih dogodkov za mariborske študente v sklopu »Welcome Weeks ŠOUM 2018« sestavljajo raznovrstni dogodki, med njimi pa najdemo prvo zabavo za študente v novem študijskem letu »Scufan torek«, Mednarodni večer Erasmus študentov, Trivia Night, Nočni tek na Kalvarijo, Študentsko krvodajalsko akcijo, Komični četrtek, Literarno-glasbeni večer z Adijem Smolarjem, študentski pohod na Uršljo Goro …

 

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGŠOUM

https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button