FotoIzobraževanje

Začela se je 21. Študentska konferenca SCiM!

S 1. julijem se je pričela že 21. Študentska konferenca SCiM. Za udeležbo na eni izmed največjih študentskih konferenc v Evropi se je letos odločilo več kot 50 študentov iz skoraj 40 držav.

SCiM (Student Conference in Maribor) je konferenca, namenjena študentov vsega sveta. Organizira jo Oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM (OMS ŠOUM). Vsako leto izberejo tematiko, ki obravnava aktualno problematiko mladih ljudi. Letos so za temo izbrali “Izzivi mladih v modernem svetu”.

Skozi 10 dni trajajoč program se bodo udeleženci poučili o spoprijemanju z raznoraznimi problemi nap rimer kako se spopadati s vsakdanjim stresom, kako razvijati kariero in podobno. Skratka kako učinkovito skrbeti za dobrobit telesa in duha. V okviru tega bo izvedenih šest delavnic, konferenca pa med drugim vključuje tudi dvodnevni izlet po Sloveniji in učenje slovenskega jezika.

Sprejem mednarodne druščine študentov

Po včerajšnjem prihodu in namestitvi udeležencev je danes sledil uraden pozdrav in otvoritev konference. Študente so v prostorih Univerzitetne knjižnice Maribor nagovorili organizatorji, podžupanja Mestne občine Maribor mag. Helena Kujundžić Lukaček in Mladen Kraljić iz Univerze v Mariboru, ki je prišel v imenu odsotnega rektorja prof. dr. Zdravka Kačiča.

študentska konferenca SCiM, ŠOUM, Maribor, konferenca, študenti, izzivi, Oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM, Izzivi mladih v modernem svetu, Student Conference in Maribor
Če so udeleženci tako nasmejani že zdaj, kako prešerno bodo se smejali ob koncu konference?

Govorca sta udeležence prijazno pozdravila in jima zaželela prijeten, predvsem pa koristno preživet čas na konferenci. Izpostavila sta, kako bo udeležba na konferenci združila druženje, tkanje medsebojnih vezi in hkratno osvajanje znanj. G. Kraljić je hudomušno dodal, da nikoli ne veš, če ti bo sosed na tvoji desni morda nekoč poslovni partner, prijatelj ali pa starš tvojih bodočih otrok.

21. Študentska konferenca SCiM omogočena zaradi trdega dela organizatorjev

Predstavila se je tudi ekipa organizatorjev, ki so s svojim trdim delom omogočili izpeljavo letošnje konference. Klemen Zapečnik, sekretar OMS ŠOUM in vodja konference, je na kratko predstavil koncept konference, ŠOUM in kaj se bo na konferenci dogajalo.

študentska konferenca SCiM, ŠOUM, Maribor, konferenca, študenti, izzivi, Oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM, Izzivi mladih v modernem svetu, Student Conference in Maribor
Ekipa Oddelka za mednarodno sodelovanje ŠOUM, ki ji gredo zahvale za izpeljavo SCiM.

Po vseh izrečenih dobrodošlicah je mlade udeležence iz vsega sveta (prihajajo namreč iz ZDA, afriških držav, Južne Amerike …) povabil na voden ogled Maribora. Konferenca pa je na polno zaživela že popoldne, ko je bila na vrsti prva delavnica.

Pestro dogajanje prihodnjih dni

V prihodnjih dneh udeležencem zagotovo ne bo dolgčas. Pred njimi je poleg delavnic, ki jih bodo prvič vodili študenti sami, krajši tečaj slovenskega jezika, sprehod z baklami na Piramido, pohod na Pohorje, več tematskih zabav in pa dvodnevni izlet po lepotah Slovenije.

študentska konferenca SCiM, ŠOUM, Maribor, konferenca, študenti, izzivi, Oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM, Izzivi mladih v modernem svetu, Student Conference in Maribor

|Študenti že v SCiM majčkah. Z njimi predstavnik Univerze v Mariboru, Mladen Kraljić.

| Spoznavanje bližnje okolice sedeža Univerze …
študentska konferenca SCiM, ŠOUM, Maribor, konferenca, študenti, izzivi, Oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM, Izzivi mladih v modernem svetu, Student Conference in Maribor | … in ostalih kotičkov mesta Maribor.

   

   Sara VOCOVNIK
   Vid JERČIČ

  Sara Vocovnik

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button